MHP İl Başkanı İsa Yalçın'dan Sert Sözler

MHP’nin 10’uncu olağan genel kurulunda yeniden İl Başkanlığına seçilen İsa Yalçın, yönetimindeki isimleri düzenlediği bir basın toplantısı ile kamuoyuna tanıttı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2012 12:02
MHP İl Başkanı İsa Yalçın'dan Sert Sözler

İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İsa Yalçın hem iktidarı hem de Isparta Ticaret ve Sanayi Odasını adeta topa tuttu.

Isparta’nın iktidar partisi tarafından üvey evlat muamelesi gördüğünü belirten MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Çıkan yasalar bile Isparta aleyhinedir” dedi. Isparta’nın sahipsiz olduğunu vurgulayan MHP İl Başkanı Yalçın, AK Parti Isparta Milletvekillerini de Ispartalılarda dalga geçmekle suçladı. Yalçın, "İlke olarak siyasi hedef gütmeden ıspartanın sorunlarını daha çok büyütmeden, bilgi kirliliği yapmadan olayların üstüne gitme hassasiyetimizi göstereceğiz. İktidar partisinin 10 yıldaki iktidar partisinin yönetim şekliyle Isparta çok büyük kayıplar verdi. Bütün yasalar Isparta’nın aleyhine çıkarılıyor” dedi.

Isparta’nın sahipsiz olduğunu vurgulayan MHP İl Başkanı Yalçın, AK Parti Isparta Milletvekillerini de Ispartalılarda dalga geçmekle suçladı.

İktidar bizi itibarsızlaştırmaya çalışıyor

İktidar partisinin yere yönetimlerde kendilerini itibarsızlaştırmaya çalıştığını belirten Yalçın, “Tüm engellemelere rağmen biz hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Yalçın konuşmasına şöyle devam etti: “Isparta’nın sosyal gelişmesi kültürel, gelişmesini sağlamak ekonomik anlamda belirli seviyeye gelmesi için yerel yönetimlerde çalışma yapılıyor. Bunları küçük görerek milletin gözünde Bizi itibarsızlaştırmak isteyenlere söylenecek aslında çok sözümüz var. Biz yaptığımız hizmetlerle cevap vermek istiyoruz bunlara. Yapılan projelere ucube diyorlar. İnsaflı olun. Isparta’da kapanan ocaklara fabrikalara baksınlar. Isparta’da kent kimliğini ortaya çıkaran belediye başkanlarına iyi baksınlar. Ben bu tür olumsuz konuşanları kınıyorum. İftiralarla projelerin önünü kesmek için çamur atanları kınıyorum.”

“ITSO hep by-pass olmuştur”

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın bugüne kadar hep by-pass olduğunu ifade eden İsa Yalçın, “Zaten iktidar partisi milletvekilleri tarafından da istifaya davet edildiler” dedi. Başkan Yalçın, “Uçağın bir tarafından Sivil Toplum Kuruluşları ve bir tarafında siyasiler olursa uçak yere çakılmaz biz buna talibiz. Biz herkesle işbirliğine hazırız. Isparta söz konusu olduğu zaman her türlü göreve hazırız” dedi.

Bahçeli’yi destekleyecekler

Kritik bir süreçten geçildiğini belirten Yalçın, “Ateşten gömlek olarak gördüğümüz bu görevi kabul eden yönetici arkadaşlarımız tebrik ediyorum” dedi. MHP İl Başkanı MHP’nin büyük kurultayında Genel Başkanları Dr. Devlet Bahçeli’yi destekleyeceklerini aktardı. Yalçın, “10.büyük kurultayımızda Bahçeli’nin etrafında toplanacağız. Türkiye üzerinde oynan oyunları biliyoruz ve bunların karşısında dik duruşumuzu göstereceğiz. Tek vücut halinde bu kurultaya hazırlanacağız. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yi destekleyeceğiz” dedi.

“Kongre istediğimiz gibi oldu”

MHP'nin 10. kongresinin istedikleri şekilde gerçekleştiğini kaydeden Yalçın, “Bu MHP artık millete hizmet etme anlamında bir takım parti içi çekişmelerden uzak ortak paydası Türkiye Cumhuriyeti olan bir siyasi partidir. Geçmişte bulunmuş oldukları görevde Isparta’da büyük hizmetlere imza atmış, siyasi geçmişi olan isimlerle çalışma kararı aldık. Atilla beyde bizim için önemli bir isim. Ülkücü tarihin her noktasında olan bir isim. Bizimle olmayı kabul etti. Kendisinin varlığı bize güç vermektedir. Onunla birlikte Isparta adına çok iyi şeyler paylaşacağımıza eminiz. Yönetimimizde 32 kişi var. Her birisi kendi projesi ile MHP çatısı altında hizmet etmek için gayret gösteriyor. Bana da il başkanı olarak düşen böyle bir ortamda kendisine destek olmaktır" dedi.

Atilla Kurtul neden MHP’de olduğunu anlattı

Önceki dönemlerde Anavatan Partisi Isparta İl Başkanlığı'nda hizmet veren Atilla Kurtul, MHP'nin 10. kongresinde İl Başkanı İsa Yalçın tarafından yönetime alındı. Siyasette ilk çıkış noktasına yaklaşık 10 yıl sonra geri dönen Atilla Kurtul, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum ve özellikle Isparta'ya yapılan hizmetlerin aksamasından dolayı siyasete tekrar atıldığını açıkladı. Kurtul, "Amacım siyasete prensip olarak ben değil biz düsturunu yerleştirerek bütün dava arkadaşlarımla bu çatı altında birlik ve beraberlik ile hizmet etmek. Siyasette ilk çıkış noktam olan MHP’de dava arkadaşlarımla birlikte omuz omuza yürümek için siyasete tekrar karar verdim" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum