MHP ile BDP Arasında Sert Tartışma

TBMM Genel Kurulu'nda, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, "ülkü ocakları ve Alperen desteğiyle Kürtlere yönelik saldırı yapıldığı" iddiasında bulunması üzerine, MHP ile BDP milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mart 2013 10:21
MHP ile BDP Arasında Sert Tartışma

Genel Kurul'da, AK Parti'nin, çalışma programına ilişkin grup önerisi kabul edildi.

Grup önerisi üzerindeki görüşmelerde söz alan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık Bursa'da, Sakarya'da Afyonkarahisar'da "ülkü ocakları ve Alperen desteğiyle" Kürtlere yönelik saldırı yapıldığını iddia etti.

Bunun üzerine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve diğer MHP milletvekilleri tepki gösterdi.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, "Sen Güneydoğu'daki PKK canilerinin hesabını ver önce" dedi.

Sakık, MHP sıralarına yönelik, "Çirkin sesinizi çıkarmayın. Bu ülkede sizin politikalarınızdır ki bu savaş devam ediyor. Ret ve inkar politikalarının yansımasıdır" diye konuştu.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, kimsenin milliyetçileri ırkçılıkla suçlamaya hakkı olmadığını ifade etti.

Uzunırmak, "Biz, Güneydoğu'da Bingöl Belediye Başkanımız rahmetli Hikmet Tekin'i, Ağrı'da Mustafa Bağışlayıcı'yı, Kürt'tür kendisi, buralarda şehitler verdik. PKK köpekleri öldürdü onları. Cezaevinde, devlete isyan etmiş bir eşkıyanın 'barış', 'savaş', gibi kelimelerle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını küçük düşüren, devleti küçük düşüren söylemlerini nefretle kınıyorum" diye konuştu.

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Uzunırmak'ın konuşmaları üzerine, "Burada herkes aklına geleni söyleyemez" diye tepki gösterdi.
MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, "Bilmeden, iftira atarak bu kürsüden 'ülkü ocakları saldırıyor' gibi sözlerle milleti burada yanıltamazsınız" dedi.

Vural'dan tepki
Oktay Vural da "MHP ve ülkücü harekete iftira edenlerin arasında AKP ve BDP gibi... Bu davranışları önce milletvekillerinin sonra Türk milletinin vicdanına havale ediyorum. İşte ortaklığı görün. İnsafsız canavarlar. Ne yaptı MHP, ne yaptı ülkücüler, ne yaptı MHP memleketi sevmekten başka. Ne vicdansızlıktır bu" diye konuştu.

BDP ile MHP milletvekilleri arasında tartışma bir süre devam etti.
MHP Isparta Millevtekili Nevzat Korkmaz, AK Parti'nin, terör örgütü PKK'nın siyasi taleplerini Meclis'e kanun tasarısı ya da kanun teklifi ile taşıdığını ileri sürdü.

Korkmaz, "AKP-PKK pazarlıkları sürerken, bazı yazar çizer takımı Ali Kemal'i aratmayacak yazılar yazıyorlar" ifadelerini kullandı. (CNNTÜRK)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.