MHP Isparta Teşkilatında Neler Oluyor?

Milliyetçi Hareket Partisi tarafından dün yapılması planlanan Merkez ilçe 10. Olağan Kongresi iptal edildi. İl Başkanı isa Yalçın, kongre iptali ile ilgili olarak parti tüzüğünün 25. Maddesini gösterdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mart 2012 11:24
MHP Isparta Teşkilatında Neler Oluyor?

Tüm siyasi partiler gibi kongre takvim sürecini başarı ile yürüten MHP’de hafta sonu ilginç bir gelişme yaşandı. Kültür sinemasında yapılması planlanan MHP Merkez İlçe 10. Olağan Kongresi’nin iptal edildiğini il başkanı İsa Yalçın dün yaptığı kısa açıklamayla kamuoyuna duyurdu.

Başkan Yalçın iptal gerekçesini parti tüzüğünün 25. Maddesini gösterdi. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın Isparta’yı ziyaret etmesinin ardından MHP’nin Ramazan Pala ile yola devam edeceği şeklinde bir görüş ortaya çıkmıştı. Ancak genel merkezin de bu tür kesin bir açıklamasının olmaması da farklı bir tartışma konusu olarak ortaya çıkmıştı.Merkezi mevcut Başkan Ramazan Pala ile yollarına devam edeceği belirtilmişti. Bunun üzerine yine geçtiğimiz günlerde Mevcut Başkan Ramazan Pala aday olmayı düşünmediğini belirtmiş, genel merkezle yaptığı görüşmelerin ardından adaylığını açıklamıştı.

Bunun üzerine Başkan Pala’nın kongreye tek liste ile gireceği söylentileri devam ederken, parti teşkilatının önemli isimlerinden birisi de Avukat Ali Ballı idi. Ballı, Genel Merkeze asla karşı bir muhalif düyüncesi içinde olmadıklarını ancak kendisinin de aday olmak istediğini gerek Parti teşkilatı ile gerekse diğer parti içindeki isimlerle görüştüklerinde kendisine hayırlı olsun dileklerinde bulunduklarını belirtti. Ali Ballı şunları söyledi.

ALİ BALLI "ASLA PARTİYE MUHALİF DEĞİLİZ"

“Bilindiği genel merkezimiz Sayın başkan Ramazan Pala ile yola devam edeceklerini duyurmuştu. Ancak bizde bu göreve talip olduğumuzu gerek il başkanımıza gerek merkez ilçe başkanımıza gerekse parti içindeki diğer arkadaşlarımıza bahsettik. Kendileri de gayet olumlu karşılayarak adaylığımızın hayırlı olması temennisinde bulundu. Biz buradan şunu ifade etmek istiyoruz. Bizim adaylığımızın ortaya çıkması partiye muhalif gibi göründüğümüz algısı çıkmasın. Çünkü bizim parti içi muhalif bir isim olmadığımızı, sayın ilçe başkanımız, Belediye başkanımız, Kadın Kolları Başkanımız da bilmektedir. Partiye asla muhalefet etmek amacıyla böyle bir oluşum içinde olmadık. Bizlerde bu partinin bir mensubu olarak sadece demokratik hakkımızı kullandık. Kongrenin iptali ile ilgili başkanlık açıklamasını yapmıştır. Bizim de bu süreçte adaylığımız devam edecektir.”dedi.

PARTİ İÇİNDE ÇOK SESLİLİĞE İZİN YOK MU?

Tüm bu gelişmelerin yanısıra MHP içindeki siyasi kulislerde konuşulanlar ise olaya farklı bir boyut kazandırdı. Bir çok partili İl teşkilatının parti içinde çok sesliliğe izin vermediğini ve bu sebepten dolayı Ballı’nın adaylığını açıklamasının ardından kongreyi iptal ettikleri söylentileri ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.