MHP Seçim Startı Veriyor

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Cumhurbaşkanı ortak adayı Prof. Dr. Ekmeleddin ihsanoğlu’nu Isparta’ya anlatmak için seçim çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Haziran 2014 11:45
MHP Seçim Startı Veriyor

İlk turu 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için partiler aktif olarak çalışmalarına başlıyor. MHP ve CHP'nin ortak adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Isparta'da en fazla oyu alan aday olması için MHP İl Teşkilatı düğmeye bastı. İl Başkanı İsa Yalçın, "Adayımızı anlatmak için kime gidilmesi gerekiyorsa gideceğiz" dedi.

HERKESİN TAKDİRİNİ KAZANMIŞ BİR KİŞİDİR
Cumhuriyet tarihinde ilk defa halkın kendi cumhurbaşkanını seçeceği bir seçimde bu işe siyaset bulaştırılmadan, siyaset üstü bir mantıkla sağduyulu partiler ve sağduyulu sivil toplum kuruluşlarının ortak adaya destek verdiklerini belirten Yalçın, "12 yıllık AKP iktidarı herkesi rahatsız etti. Bu rahatsızlığın sebebi Başbakan Erdoğan’ın aday olursa kesin kazanacağı algısı. Milletin Başbakan’a vermiş olduğu tavizler bitmiştir. Türkiye’yi Milliyetçi muhafazakâr bir cumhurbaşkanının yönetmesi gerekmektedir. Bunun için uygun aday Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Bunun kanıtı bu zamana kadar yapmış olduğu çalışmalar ve yaptığı vazifelerdir. Ekmeleddin İhsanoğlu herkesin takdirini kazanmış bir kişidir. Türkiye’de yaşayan tüm farklı görüşlü insanlara anlatabileceğimiz ve herkesin içine sinen bir adaydır" diye konuştu.

AK PARTİ ÇOK TEDİRGİN
27 Haziran Cuma günü Isparta MHP Teşkilatı olarak İhsanoğlu'nun seçimleri kazanması için gerekli çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Yalçın, "Biz gittiğimiz yerlerde, yaptığımız sohbetlerde ve toplantılarda adayımızı tanıtacağız. Kampanyamız çoğunlukla yazılı ve görsel basında olacak. Adayımız için Türkiye’nin en yüksek oy oranının Isparta’dan çıkacağına inanıyorum. Kime gidilmesi gerekiyorsa ona gideceğiz. Ramazan ayının Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hayır getireceğine inanıyorum. Biz cumhurbaşkanı adayımıza güveniyoruz. Ak Parti zamanında Ekmeleddin Bey’e kendisi de destek vermişti bu yüzden Ak Parti çok tedirgin. Ekmeleddin Bey Türk Halkının yüzde 85'i tarafından kabul görecek birisidir" şeklinde konuştu.

ZABUN'U KINIYORUM
Öte yandan Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun’un ‘’Bacak arasından gol yiyecekler’’ şeklindeki açıklamalarına değinen Yalçın, "12 yıllık iktidar partisinin il başkanının bu benzetmeyi yapmasını kendisine yakıştıramadım. Kendisini kınıyorum. Gol attıkları kişi bu ülkenin vatandaşı değil mi? Biz birbirimize gol atıp hileyle, değişik yöntemlerle mi seçim kazanıldığını sormak istiyorum. Bizim bunlarla işimiz olmaz. Onlar gol atmaya çalışırken, bir gün Cenab-ı Allah, bu milletin evlatlarına sandık yoluyla onlara cevabını verdirecektir.

YÜZDE 85 KABÜL GÖRECEK
Biz anlatacağız. AK parti çok tedirgin . Çünkü Ekmeleddin Bey en büyük desteği AK Parti'ye destek vermiş seçmenden alacak. Sayın Genel Başkanımız, Devlet Bahçeli, adayımız olacak kişinin Türkiye'nin yüzde 85'inin kabul edeceği bir isim olması gerektiğini söylüyordu. Ekmeleddin Bey yüzde 85'in kabulünü görecek ve seçimi kazanacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum