MHP'DE BİR YAPRAK DÖKÜMÜ DAHA

Yalvaçın Özgüney belde belediye başkanı Mehmet Doğan 26 KASIMDA İSTİFA ETTİ, 28 KASIMDA İHRAÇ EDİLDİĞİNİ ÖĞRENDİ.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Kasım 2012 11:29
MHP'DE BİR YAPRAK DÖKÜMÜ DAHA

Aydoğmuş Belediye Başkanı Ramazan Zülüflü'nün istifasının ardından bir belediye başkanı daha istifa etti.

Yalvaçın Özgüney belde belediye başkanı Mehmet Doğan uygunsuz davranışlar sergilediği gerekçesi ile partiden ihraç ediliyor. Milliyetçi Hareket Partisi Yalvaç İlçe Teşkilatı Özgüney Belediye Başkanı Mehmet Doğan’ı partilerinden ihraç edeceklerini açıkladı. İlçe Başkanı Abdullah Aytaç imzası ile gönderilen yazılı açıklamada başkanın uygunsuz davranışlarda bulunduğu için ihraç işlemlerinin başlatıldığı bildirildi.

Birkaç ay önce Yalvaç Belediye Meclisi üyesi Osman Köse’yi de ihraç talebi ile İl Disiplin Kuruluna sevk eden ilçe yönetiminin şimdi de belde belediye başkanını partiden ihraç etme girişimi ilçede ‘Yönetim ağırlığını hissettirmek istiyor’ yorumlamalarına neden oldu.

İlçe Başkanı Abdullah Aytaç imzası ile gönderilen yazılı açıklamada şöyle denildi: “29 Mart 2009’da yapılan yerel seçimlerde partimizden belediye başkanı seçilen Sayın Mehmet Doğan’ın beldesinde belediye başkanı olarak ‘Uygunsuz davranışlar’ içerisinde olması sebebiyle, bir çok kez uyarılmış olmasına rağmen MHP’nin genel ahlak ve ilkelerine uymayan bu davranışları sürdürmesi sonucunda partimizden ihraç işlemleri başlatılmış olup, kendisi ile MHP’nin bir ilişkisi kalmadığını kıymetli belde sakinleri ve hemşerilerimize saygıyla duyururuz.”

BANA İSTİFA ETME DİYE YALVARDILAR

Özgüney Belediye Başkanı Mehmet Doğan önce şaşırdı ve ardından ‘Bana günlerdir istifa etme diye yalvarıyorlardı. İstifa dilekçemi Perşembe günü vermeye hazırlanıyordum demek ki onlar benden nce davrandılar’ açıklamasında bulundu.

BAŞKAN DOĞAN; İL BAŞKANI ZİYARETİME BİLE GELMEDİ
“Ben 4 yıldır belediye başkanı olarak görev yapıyorum. Seçimler öncesinde gerek milletvekilimiz gerek il, merkez ilçe başkanımız ve il belediye başkanımız bize bir takım sözler verdiler. 4 yıldır hiç biri de gelip sen ne yapıyorsun, biz seçimlerde halka ne sözler verdik hangilerini yerine getirdik, neleri yapamadık diye sormadılar bile. Verilen sözlerin hiç biri yerine gelmedi. Bunun üzerine durumu özetleyen bir yazıyı Genel Merkeze faksladım. Sanıyorum şikayet edilmek hoşlarına gitmedi ki böyle bir karar aldılar. Benimde bu saatten sonra partimle bir alakam kalmamıştır. Görevimi bağımsız ülkücü bir başkan olarak sürdüreceğim.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum