MHP'de Günaydın Rüzgarı!

MHP'de Günaydın Rüzgarı! 4. Kez Geliyor...

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2018 18:05
MHP'de Günaydın Rüzgarı!

MHP Olağan Büyük Kurultayı’nın ardından 2019’da yapılacak yerel seçimlere kilitlendi. Parti teşkilatlarına yerel seçim çalışmalarına başlayın talimatı veren Genel Merkez partisinin mevcut Belediye Başkanları ile ilgili de titiz bir çalışma yürütüyor. Ankara kulislerine göre Başkan Günaydın’ın çalışmalarından oldukça memnun olan Genel Merkez’in fikri, Günaydın’la devam yönünde.

MHP, 12. Olağan Büyük Kurultayı'nın ardından 2019'da yapılacak yerel seçimler için çalışmalar teşkilat bazında başladı. MHP, 12. Olağan Büyük Kurultayı'nın ardından partiyi ziyaret eden teşkilat mensuplarına yerel seçim hazırlıklarına başlamaları talimatı verdi.

ADAY SEÇİMİNDE ÖNCELİK MEVCUTLARIN
Teşkilatlardan, aday portföylerini genişletmeleri istenirken, adaylar ve yürütülen çalışmalar konusunda merkeze öneride bulunulması gerektiği hatırlatıldı. Aday seçiminde öncelikle mevcut belediye başkanlarını değerlendirecek olan parti, seçimin az oyla kaybedildiği yerler ile son seçimde aday olan ve halen bu talebi devam edenlerle ilgili bir portföy oluşturacak.

Yine bu kapsamda parti genel merkezinde mevcut belediyeleri değerlendirmek üzere bir çalışma başlatılacak ve MHP'li belediye başkanlarının, taahhütlerini ne ölçüde yerine getirdiklerine ilişkin hazırladıkları, büyük çoğunluğu merkeze ulaşan dosyalar incelenecek. Dosyaların içeriği de aday belirleme sürecinde etkili olacak.

GÜNAYDIN’IN PUANI BİR HAYLİ YÜKSEK
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın çalışmalarını da yakından takip eden MHP Genel Merkezi, Günaydın’ın çalışmalarından oldukça memnun. Özellikle Köy Buluşmaları, kitap fuarı, gıda ve giyim bank, otopark çalışmaları ve Türk Tarihine dikkat çeken büyük müze çalışmaları MHP Genel Merkezi’nin beğenisini kazandı.
Demokrat’ın Ankara kulislerinden edindiği bilgilere göre, MHP Genel Merkezi yerel yönetimlerde öz kaynaklarıyla üreten belediye modeline büyük önem veriyor. Bu anlamda da Isparta Belediyesi’nin puanı bir hayli yüksek. Hazırlıklar çerçevesinde daha önceki seçimlerde adayların ve teşkilatların istifadesine sunulan "Üretken Belediyecilik Vizyon Belgesi" ve rehber kitabı güncellenecek.

NE VAAD ETTİN? NE KADARINI YAPTIN?
MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, yerel seçimde aday belirleme sürecine ilişkin şu değerlendirmelerde bulunmuştu; "Belediye başkanlarımıza, 'Dört yıl önce neyi taahhüt etmiştiniz. Bu taahhütlerinizden ne kadarını gerçekleştirdiniz, ne kadarını son bir yıla bıraktınız? Bunları bize bir rapor olarak getirin.' demiştik. Raporların yüzde 90'ı geldi. O istikamette bir de yaptıracağımız kamuoyu yoklamalarıyla öncelikle mevcut belediye başkanlarımızı en kısa zamanda değerlendireceğiz. Zaten bizim bir kanaatimiz var ama kamuoyunun algısını, beğenisini de ölçmemiz gerekiyor. Ayrıca az bir oyla kaybettiğimiz yerler ile son seçimde geçmişte aday olan, halen bu niyeti ve isteği bulunan arkadaşlarımız başta olmak üzere geniş bir portföy oluşturacağız. Onun içerisinden tekrar yapacağımız çalışmalarla aday belirleme sürecini hızlandıracağız."

Geçen yerel seçimde, seçimden yaklaşık 1.5 yıl önce adayları belirlediklerini ve alana indirdiklerini anımsatan Durmaz, "Bu sefer de aynısını inşallah yapacağız." dedi.

Durmaz, şu anda pek çok yerde, alanda aday adayı olarak arkadaşlarının çalıştığını belirterek, "Bizimle irtibatlılar. Onları belli bir süre sonra zaten teşkilatların da onayını aldıktan sonra aday olarak alana indireceğiz." ifadesini kullandı.

4. DÖNEME HAZIRLANIYOR
Eğer, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, partisi tarafından yeniden aday gösterilir ve seçimlerden zaferle çıkarsa Isparta’ya Aralıksız 3, toplamda 4. dönem hizmet veren bir belediye başkanı olarak siyaset tarihine adını altın harflerle yazdırmış olacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.