MHP'de Ortalık Fena Karışacak

MHP'de Ortalık Fena Karışacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2017 20:58
MHP'de Ortalık Fena Karışacak

İl Disiplin Kurulu'nca aralarında eski milletvekili, il başkanı ve ülkü ocakları başkanı ile meclis üyeleri ve partinin tanınmış isimlerinin yer aldığı çok sayıda partili hakkında kesin ihraç istemiyle soruşturma açıldı. 

Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ gibi isimlerin parti içinde başlattığı muhalefet hareketine destek verenlerden hesap soruluyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatları doğrultusunda tüm Türkiye'de olduğu gibi Isparta'da da parti kurallarına uymayan kişilerle ilgili temizlik hareketi başlatıldı. Bu doğrultuda Isparta İl Başkanlığı, aralarında eski milletvekili ve eski il başkanının da bulunduğu 15 kişiyi kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevketti.

ESKİ MİLLETVEKİLİ ESKİ İL BAŞKANI VE ESKİ OCAK BAŞKANI VAR
Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilenler arasında eski milletvekili ile eski il başkanı da bulunuyor. Eski ülkü ocak başkanı, meclis üyeleri ve partinin tanınmış simalarından oluşan partililer hakkında geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda bu kişilerin MHP'den ihraç edilmesi bekleniyor. 

İSİMLERİ AÇIKLAMADI
MHP İl Başkanı İsa Yalçın, eski milletvekili, eski il başkanı, eski ülkü ocakları başkanı ve meclis üyelerinden oluşan 15 kişilik partilinin İl Disiplin Kurulu'na sevk edildiği iddialarını doğruladı. İsim vermekten kaçınan MHP İl Başkanı Yalçın, kesin ihraç isteminin gerekçelerini şöyle açıkladı: 

AYNI PARTİDE SİYASET YAPAMAYIZ
"1 Kasım seçimlerinden sonra Milliyetçi Hareket Partisi'nin Isparta'daki birlik ve beraberliğinin bozulmaması için sayın genel başkanımızın bizlere söylediği veciz ifadeler doğrultusunda hareket ettik. 'Ülkücü ülkücünün kardeşidir' mantığı ile hareket ettik. Sabırla beklediğimiz bu süreçte maalesef uygun olmayan hareketlerle karşı karşıya kaldık. Milliyetçi Hareket Partisi'nde almış oldukları görevlerle bilenen arkadaşlarımız her türlü iyi niyetli çalışmalara ve yaklaşımlara rağmen parti programına uymamışlardır. Partimizin görüşlerinin aksine çalışmalar yürütmüşlerdir. Bu kişilerle ilgili aynı partide siyaset yapmama kanaati oluşmuştur."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum