MHP'de Şok İstifa

MHP'de Şok İstifa

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mayıs 2015 10:20
MHP'de Şok İstifa

30 Mart 2014 seçimlerinde Yalvaç Belediye Başkanlığı seçimlerinin kazanılmasında büyük rol oynayan, Belediye Meclis Üyesi N.Murat Sarıoğlu, bugün MHP’den istifa etti.


Kararı az önce gazetemize telefonla haber veren Sarıoğlu, yoluna bağımsız belediye meclis üyesi olarak devam edeceğini belirtti.


Ak Parti Yalvaç Kurucu İlçe Başkanı olan ve 30 Mart 2014 yerel seçimleri için Ak Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olan N.Murat Sarıoğlu, partisinin Tekin Bayram’ı aday göstermesi yüzünden seçimlerde MHP adayı Halil Hilmi Tütüncü’yle birleşerek seçimin kazanılmasında büyük rol sahibi olmuştu.


Neden istifa ettiğini sorduğumuz Sarıoğlu, kısaca şu açıklamayı yaptı: “Bildiğiniz gibi 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti’den aday adayı olmuştum, onun da ötesinde ben bu partinin Yalvaç kurucu başkanıyım. Partimizin belediye başkan adaylığı için, yıllarca partimize, partilimize eziyet eden, kötülük eden Tekin Bayram gibi bir adamı uygun görmesi içimize sinmemişti. Tüm Yalvaçlı’nın üzerinde uzlaştığı Tekin Bayram’ın yönetimden uzaklaştırılması fikri nedeniyle, ben ve arkadaşlarım da fedakarlık göstererek MHP’yi destekleme kararı almıştık. Bu kararı alırken, MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın da şahit olduğu üzere, Halil Hilmi Tütüncü’yle bir yol arkadaşlığı yaptık ve seçimlerde onun listesinden belediye meclis üyesi olmayı kabul ettim. Burada hedefimiz, hem Yalvaç’ı kötü niyetli ellerden kurtarmak ve söz verdiğimiz gibi halkımıza hizmet etmekti.


Aradan geçen zaman içerisinde, yola çıktığımızda konuşulan yönetim ilkelerinin neredeyse hiçbirine uyulmadığını üzülerek gördük. 20 bin kişiyle Yalvaç’ı yönetme sözleri verilmişken, bırakın 20 bini, 11 kişilik belediye meclis üyeleriyle dahi istişare edilmeden, ben yaptım oldu mantığıyla bir yönetim anlayışıyla karşı karşıya kaldık. Onun yanında, seçim döneminde verdiğimiz sözlerin hiçbirini yerine getiremediğimiz gibi, bununla ilgili ne bir planlama ne de bir çaba gösterildiğine şahit olduk. Dolayısıyla benim siyaset ve hizmet anlayışımla uyumlu olmayan bir anlayışla ve yönetim tarzıyla, bu süreci böyle sürdürmenin imkanının kalmadığı görülmüştür.

Bundan sonra mücadelemi bağımsız olarak mecliste sürdüreceğimi belirtir, daha sonra daha geniş açıklama yapacağımı bildiririm. Kararımı kamuoyuna saygıyla duyururum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum