MHP'den Vekil Memura Kadro Talebi

MHP'den Vekil Memura Kadro Talebi

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2020 12:23
MHP'den Vekil Memura Kadro Talebi

Belediye Meclisi'nde MHP Grubu vekil memurlara kadro talebinde bulundu.

Konuyla ilgili Isparta Belediye Başkanlığı'na verilen dilekçede "Kurumlarda sözleşmeli çalışanların, devlet memuru asil kadrolarına geçirilmesi il eilgili TBMM'ye 2019 ve 2020 yıllarında verilmiş 3 adet kanun teklifi bulunmaktadır. Bu tekliflerin 2021 yılında görüşülerek kanunlaştırılması muhtemel görülmektedir.

Bundan önceki kanun örneklerinde görüldüğü üzere çıkarılan kanunların uygulama alanı belli bir tarih aralığını veya geriye dönük 3 ay, 6 ay önce işe başlayanları ve belirli statüde (sözleşmeli) olanları kapsamaktadır.

Sözleşmeli personele kadro verilmesi ile ilgili bir kanunun yasalaşması durumunda, yıllardır vekil memur, belediye personel şirket elemanı (mimar, mühendis vb) statüsünde özveri ile çalışan personellerin mağdur olmamaları için; Belediyemiz temizlik kadrolarında vekil memur statüsünde çalışan veya vekil memur statüsünde çalışmakta iken belediye şirketine aktarılan toplamda 25 ile 30 personelin, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49'ncu maddesine göre tam zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılmak üzere sözleşme yapılması için Başkanlık Makamına yetki verilmesini istiyoruz" denildi.

Dilekçe Meclis üyeleri Oğuzhan Göker, Süleyman Gülboy, Şenel Karakaya,Mehmet Gökaslan ve Hüseyin Ata imzasıyla makama iletildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.