MHP'li Başkanlar AK Parti'ye mi Geçecek

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde yüzde 16 oy alan ve bu sonuçlarla 1’i büyükşehir olmak üzere Türkiye genelinde 483 belediye başkanlığı kazanan MHP, 2 yıllık süreçte 50’ye yakın belediyeyi kaybetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2011 01:19
MHP'li Başkanlar AK Parti'ye mi Geçecek

MHP’nin belediye başkanı sayısı, seçimden sonra 450’den fazlaydı. Bugün ise 406’ya düştü.

Tek büyükşehir belediyesi olan Adana’yı hukuki sorunlar sona erinceye kadar partiden gönderen MHP, Beypazarı, Bozüyük gibi belediyelerin Ak Parti’ye geçmesiyle de şok yaşadı.

Ankara’da kazanılan Bala belediyesi ise daha seçimin üstünden bir hafta geçmeden iktidardaki Ak Parti’ye katıldı. Büyükşehir belediyesi bulunmayan MHP’nin, bu kayıplarla 8 il, 109 ilçe belediyesi kaldı. 289 da belde belediyesi bulunuyor.

Isparta, Balıkesir, Manisa, Osmaniye, Karabük, Bartın, Gümüşhane, ve Kastamonu’da il belediyeleri korunabilirken, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise istifa ederek bağımsız olmayı tercih etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise geçici olarak partiden uzaklaştırıldı.

Öte yandan MHP üst yönetimi eski Milletvekili Deniz Bölükbaşı’nın annesi Mediha Büyükyağcıoğlu’nun cenazesinde bir araya geldi. 88 yaşındaki Yağcıoğlu için Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazına MHP lideri Devlet Bahçeli, parti yöneticileri ve çok sayıda milletvekilinin yanı sıra, Bölükbaşı ile aynı dönemde partiden ayrılan Metin Çobanoğlu, Mehmet Taytak, aday olmayan Süleyman Turan Çirkin, Bekir Aksoy gibi isimler da katıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.