MHP'nin Afişlerine Toplatma Kararı!

MHP’nin ‘Ak Saray değil kara saray’, ‘17-25 Aralık’ı unutma’ afişleriyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlarının işlendiğini öne sürdü. Afişlerin toplatılması istendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mayıs 2015 11:58
MHP'nin Afişlerine Toplatma Kararı!

Kırıkkale Sulh Ceza Hâkimliği, MHP’nin ‘Ak Saray değil kara saray’, ‘17-25 Aralık’ı unutma’ afişleriyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlarının işlendiğini öne sürdü. Afişlerin toplatılması istendi.

Zaman'ın haberine göre, 'kuvvetli suç şüphesiyle’ seçim afişlerinin toplatılmasına hükmeden hakimlik, kararı 81 ilin emniyet müdürlüklerine gönderdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ‘kuvvetli suç şüphesi’ ibaresinin İç Güvenlik Yasası’yla ‘makul şüphe’ye çevrilmesinin ardından ilk uygulamanın kendilerine yapıldığını söyledi. Meydan Gazetesi’ne konuşan Karakaya, Kırıkkale’de yaşanan olayın ‘ibretlik’ olduğunu belirtti. Karakaya, “Biz iç güvenlik paketine karşı çıkarken eleştirmişlerdi. Görüldüğü gibi bu yasa terör ya da PKK için çıkarılmamış. İlk uygulama MHP’ye yapıldı. Cumhurbaşkanı bu afişleri İstanbul’da görüp rahatsız oluyor. Kırıkkale’de polis üzerine vazife olmayan işi yapıyor.” dedi.

DEVLETİN KURUMLARI TERÖR ESTİRİYOR
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural da “Bu doğrudan doğruya zorba bir devlet anlayışı, bir parti devleti anlayışıdır. Hukuki değildir. Ey vali, ey savcı aklını başına devşir! Zorba devlet anlayışıyla MHP’nin milletle buluşmasını engellemeye çalışıyorlar. Bu Vali de, savcı da çıkarsınlar cübbelerini ve makamlarını gitsinler AKP’den üye olsunlar. Herkes haddini bilecek! HSYK’yı da uyarıyorum. Türkiye zorbalığa, darbeciliğe teslim olmayacaktır. Ey Sulh Ceza Hakimi! Hukuka aykırı iş ve eylem yapıyorsun. AK yargı, aklını başına devşir! Türkiye maalesef bir hukuk devleti olmaktan çıkmıştır. Demokrasiden uzaklaşıp bir diktatörlüğe gitmiştir. Diktaya izin verilmeyecektir! Devletin kurumları MHP’ye karşı savaş başlatmıştır. Terör estirmektedirler. 12 Eylül zihniyetinin aynısını bugün AKP hükümeti yapmaktadır! Bununla ilgili hukuki hukuk dışında adım atan kim varsa hesabını verecektir. Ne yapacaksınız? Öldürecekler mi bizi? Bu tamamen hukuk dışı bir düzenin, fiili olarak darbe düzeninin olduğunu ortaya koyuyor.” dedi.

İŞTE MHP'NİN ISPARTA'DA DA ÇEŞİTLİ
REKLAM PLATFORMLARINDA KULLANDI
O AFİŞLERDEN BAZILARI




HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum