MHP'nin de Kapısını Çalacağız

MHP'nin de Kapısını Çalacağız

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ağustos 2015 15:54
MHP'nin de Kapısını Çalacağız

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, CHP ile görüşmelerin olumsuz sonuçlanması durumunda MHP'nin kapısını çalacaklarını, oradan da sonuç çıkmaması durumunda başvurulacak tek adresin millet olduğunu söyledi.

Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, atılan tüm adımlarda millet odaklı düşündüklerini söyledi. AK Parti'nin samimi bir şekilde milletin işaret ettiği bir şekilde koalisyonun oluşması için çalışmalarını sürdürdüğüne değinen Bilgiç, "Diyelim ki görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadı her ne kadar tavırlarını ortaya koysalar da MHP'nin de kapısı çalınacaktır. Siyasette vatandaşın talepleri ve beklentileri doğrultusunda hareket etmek gerekir. Bugünkü çıkan tabloda hiçbir parti tek başına iktidar olma şansına ulaşamadı.

Büyük bir farkla birinci parti olduğumuz halde tek başına iktidar olamadık. Milliyetçi Hareket Partisi'nin milletin beklentileri doğrultusunda bir yaklaşıma gideceğine inanıyorum. Diyelim ki sonuç alamadık. O zaman başvuracağınız tek merci millettir" dedi.

TERÖR OLAYLARI SECİMDEN SONRA YENİDEN HORTLADI

Öte yandan ülkede yaşanan terör olaylarına da değinen Bilgiç, "7 Haziran seçim sürecinde 'aman HDP barajı aşamazsa, meclise giremezse çözüm süreci sekteye uğrar'ı dendi, bu pompalandı. Şimdi görüyorsunuz 7 Haziran seçimlerinden sonra durmuş terör ciddi manada hoplatıldı ve terör olaylarında çok ciddi artışlar yaşanmaya başladı. Bugüne kadar verilmiş olan sözlerin hiçbiri tutulmadı. Burada iki şeyi birbirinden ayırmak lazım. AK Parti iktidara geldikten sonra fikir, düşünce ve özgürlükler konusunda ciddi değişiklikler oldu.

Anayasa değişiklikleri oldu, özgürlükler, insan hak ve hürriyeti bağlamında düzenlemeler yapıldı. Bununla da kalınmadı pek çok uluslararası sözleşmeye imzalar atıldı. Bu birlik ve beraberlik projesidir. Özgürlükler hiçbir zaman başka insanların hak ve hukukuna tecavüz anlamına gelmemeli. Belinize silah alarak, elinize silah alarak, keleşler alarak başka insanların hayatına ve yaşamına tecavüz edemezsiniz. Devlet olarak sosyal düzeni korumak birinci vazifemizdir. Bunun için iç güvenlik, teşkilât kanununu çıkardık.

Ama bugün gelinen nokta itibariyle terör örgütü eylemlerini artırmış, güvenlik güçlerimiz kendilerine gerekli cevabı vermiştir. Bu operasyonlar nokta değil, yaygın operasyonlardır. Ve devam edecektir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum