Miami’den Kardeşlik Teklifi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinin ikinci büyük kenti olan Miami’nin Belediye Başkanı Tomas Regalado’nun kardeşi ve eşi Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Aralık 2012 19:29
Miami’den Kardeşlik Teklifi

Mimai Belediye Başkanı’nın kardeşi Marcos Regalado ve eşi Maria Regalado, Başkan Tomas RegaIado adına Isparta Belediyesi ile kardeş şehir olma isteklerini ve karşılıklı ticaretin geliştirilmesi teklifinde bulundu.
Görüşmeye katılan Türk-Amerikan Ticaret Odası Direktörü Fatih Beyhan’ın da hazır bulunduğu görüşmede konuşan Marcos Regalado, Isparta’yı ve Akdeniz Bölgesi’ni gezdiklerini ve Güney Florida ile benzerlikler sergilediğini söyledi. Miami Belediye Başkanı Tomas Regalado’nun selamını getirdiklerini söyleyen kardeş Marcos Regalado, ülkelerine döndükten sonra Isparta’yı ve Türkiye’yi anlatacaklarını söyledi. Marcos Regalado, “Sizlere Mimai Belediye Başkanı’nın davetini getirdim. Belediye Başkanı adına sizleri Mimami’ye davet ediyoruz. 9-10 Mart 2012 tarihlerinde yapılacak olan Türk Festivali’nde sizleri de aramızda görmek ve karşılıklı ikili görüşmelerde bulunmak istiyoruz. Buradan döndükten sonra çalışmaları başlatarak mart ayına güzel bir program hazırlayarak sizleri ağırlamak ve gelmişken de kardeş şehir protokolünü imzalayabiliriz. Sizlere her türlü yardımda bulunacağız. Ticaret odaları ve iş adamlarıyla karşılıklı yatırımlar için sizleri buluşturacağız” dedi.
Görüşmede ayrıca SDÜ’den de bahseden Marcos Regalado, “Etkileyici bir üniversiteniz ve hastaneniz var. Eğitim sisteminizden etkilendik” şeklinde konuştu.

Miami Belediye Başkanı Tomas Regalado’nun kardeşi ve eşinin kendilerini ziyaret etmesi ve kardeş şehir teklifinde bulunmalarından dolayı memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Kardeş şehir olma fikri beni memnun etti. Bizlerde her yıl haziran ayında yapmış olduğumuz Gül ve Halı Festivali’ne sizleri davet ediyoruz. Mart ayındaki programınıza önemli bir sorun olmadığı takdirde katılacağım. Bizlerin düzenlemiş olduğu festivale de katılarak Isparta’mızı daha yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz. Kardeş şehir olduktan sonra karşılıklı fuarlarda düzenleyebiliriz, yine karşılıklı yatırımlara girebiliriz” dedi.

Görüşmenin ardından Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, konuklara çeşitli hediyeler sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.