Miili Eğitimde Geçici Görevlendirmeler İptal Edildi

Isparta'da resmi kurum ve kuruluşlara, eğitim kuramlarına öğretmen, yönetici veya herhangi bir göreyle görevlendirilmiş olan öğretmenlerin hiçbir istisnası olmadan tüm geçici görevleri 2 Ağustos 2012 tarihi itibariyle iptal edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ağustos 2012 10:57
Miili Eğitimde Geçici Görevlendirmeler İptal Edildi

Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, ilimizde resmi kurum ve kuruluşlara, eğitim kuramlarına öğretmen, yönetici veya herhangi bir göreyle görevlendirilmiş olan öğretmenlerin hiçbir istisnası olmadan tüm geçici görevleri 2 Ağustos 2012 tarihi itibariyle iptal edildiğini açıkladı.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 21 Temmuz 2012 tarihli yönetmelik ile Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Grup Başkanı Hikmet Orman imzalı 23 Temmuz 2012 tarihli maili anımsatan Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner," Yönetmeliğin 3. Maddesinde "Norm fazlası öğretmen bulunması durumunda öğretmen görevlendirilmesi 1. Ek Maddesinde Herhangi bir branşta norm kadro fazlası bjjlunan illerde fazla bulunan branşta ek ders ücreti karşılığında görevlendirme yapılamaz, vekil öğretmen çalıştırılamaz denilmektedir.

Hikmet Orman imzalı (b) mailde Sayın İl Müdürümüzün Dikkatine yazılı maHinde; İlinizdeki bütün geçici görevlendirme öğretmeni©?' rin görevlendirmesinin sona erdirilmesi, Ar-Ge, bilgi işlem, kitap komisyonu ve benzeri komisyonlarda çalışan geçici görevlendirme öğretmenler kadrolarının bulunduğu okullarda maaş karlığı ders saatini tamamlamak şartı ile istedikleri taköirde bu komisyonlarda yeniden görevlendirilebilecekleri, il ve ilçe enirinde bulunan norm fazlası öğretmenler il içi atama yolu kullanılarak öğretmen ihtiyacı olan okullara atanacaktır, il ve ilçe emrinde norm fazlası öğretmen kalmaması için uygulama dikkatle takip edilecektir.

İl genelinde bir branşta norm fazlası öğretmen fazlası var ise o branş ile ilgili kesinlikle ücretli istihdam edilmeyecektir denilmektedir. Bakanlığımızın yazılı ve şifai emirleri gereği Millî Eğitim Müdürlüğü okul ve kuramlarında kadrolu öğretmen olarak çalışırken ilimizde resmi kurum ve kuruluşlara, eğitim kuramlarına öğretmen, yönetici veya herhangi bir görevle görevlendirilmiş olan öğretmenlerin hiçbir istisnası olmadan füm geçici görevleri 02 Ağustos 2012 tarihi itibariyle iptal edilmiştir.

Valilik iptal onayı almaya gerek kalmadan geçici görevli öğretmenlerin belirtilen tarihte görevlerine son verilip kadrolarının bulunduğu okul ve kuramlara başlatılması ve bundan böylede ilgi (a) Yönetmelik, ilgi(b) mail gereği öğretmenlere ders tamamlama ve sınıfa tamamen derse girme görevleri dışında geçici görevlendirme tekliflerinin yapılmaması gerekmektedir" açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.