Milan'dan İnanılmaz Hata

Dünyaca ünlü İtalyan kulübü, UEFA'ya bildirilen kadroda çok büyük bir hata yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Eylül 2013 12:35
Milan'dan İnanılmaz Hata

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Barcelona , Ajax ve Celtic ile eşleşen Milan, kulüpler bazında Avrupa'nın en büyük organizasyonunda yapılan dikkatsizlik ile şaşkınlık yarattı.

Devler Ligi'nde forma giyecek oyuncuların yer aldığı listeyi UEFA 'ya teslim eden organizasyon yöneticisi Umberto Gandini, 20 yaşındaki forvet Stephen El Shaarawy'yi A listesine yazdı. Büyük hata sonucu M'Baye Niang, gruplarda oynama şansını kaybetti.

UEFA kuralları, 15-21 yaş arasındaki futbolculara, son 2 yıldır aynı kulüpte forma giymeleri durumunda A listesi yerine B listesinde yer alma hakkı tanıyor. Kulüpler, 25 kişi ile sınırlı A listesinin aksine B listesine kriterlere uyan istediği kadar futbolcu alabiliyor. Ancak 2011'de bu yana Milan'da olan Shaarawy, B listesine yazılması gerekirken A listesinde yer aldı. Böylece Fransız oyuncu Niang, kontenjan engeline takıldı.

RESMİ AÇIKLAMA VE ÖZÜR
Hatanın anlaşılmasının ardından İtalyan kulüpten yapılan açıklamada, "Umberto Gandini tüm sorumluluğu üstlenmiştir. Kendisi çok pişman ve üzgün olmakla birlikte tüm camiadan özür dilemektedir" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.