Milas Ekopark Projesi Hazırlandı

Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Milas'la ilgili koruma amaçlı imar planı sürecin devam ettiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2012 14:07
Milas Ekopark Projesi Hazırlandı

Gölcük Tabiat Parkı’nda konaklama imkanı olmadığı için, alternatif konaklama ve sosyal donatı alanlarının Milas’a konuşlandırıldığını söyleyen Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, koruma amaçlı imar planıyla ilgili sürecin devam ettiğini söyledi.

Kuyu, “Gölcük’ün, 1.derece sit alanı olması nedeniyle konaklama ve farklı fonksiyonlara açılamayacağından dolayı alternatif olarak, turizmle alakalı konaklama ihtiyaçlarının karşılanabileceği Milas öngörüldü. Bungalov evler, butik oteller, restoranlar tarzında. Burada mevzuat kapsamında şöyle bir süreç işlemesi gerekiyor. Öncelikle koruma amaçlı imar planının yapılıp, ondan sonra uygulama projeleri hayata geçirilebilir. Dolayısıyla valilikte koruma amaçlı imar planı çalışmaları devam ediyor. Özel idarenin yürütücülüğünde. Ankaralı bir firma ihalesini aldı, çalışmalarını sürdürüyor. Koruma amaçlı imar planı onaylandıktan sonra, uygulama projeleri son şeklini alacak. Üniversitenin bu konuyla alakalı belirli istekleri olacağını biliyoruz. Sonrasında da Isparta, güzel bir yer kazanacak” dedi.

Merve Kuyu, Gölcük Tabiat Parkı’nın konum itibariyle önemli olduğunu, Sagalassos ile bağlantısının da gündemde yer alacağını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.