Millet Can Derdinde Bunlar Rant Derdinde

Millet Can Derdinde Bunlar Rant Derdinde

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2020 11:48
Millet Can Derdinde Bunlar Rant Derdinde

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, “Bir takım siyasi polemiklere girmemeye de özellikle dikkat ettik. Ancak görüyoruz ki bu süreçte `yangından mal kaçırır’ gibi bazı yanlış düzenlemeler gündeme alınıyor” diyerek Af Yasası ve Kanal İstanbul projesini eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, yaptığı yazılı açıklamada; “İçinden geçtiğimiz zor günleri hep beraber, tam bir dayanışma içerisinde atlatmak ve korona salgının yayılmasını önlemek için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu defalarca dile getirdik. Bir takım siyasi polemiklere girmemeye de özellikle dikkat ettik.
Ancak görüyoruz ki bu süreçte `yangından mal kaçırır’ gibi bazı yanlış düzenlemeler gündeme alınıyor.

Bunlardan biri bizimde destek olacağımızı beyan ettiğimiz `Af Yasası’
Yasanın içeriğine baktığımızda ise Çocuk tacizi, kadına şiddet ve uyuşturucu suçlarından hüküm giyenlerinde kapsam içerisine alınmaya çalışıldığını görüyoruz. Bu suçlar bizim kırmızıçizgimizdir, bu şekilde destek vermemiz söz konusu dahi olamaz” dedi.

BU GÜNLERİ VATANDAŞLARIMIZ UNUTMAYACAK
CHP İl Başkanı Halıcı, Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak da eleştirilerini dile getirdi. Halıcı, “Diğer bir konu da insanların can derdine düştüğü, yarınlarını düşündüğü, işsiz aşsız kalmaktan korktuğu bu süreçte ilk ihalesi yapılan `Kanal İstanbul’ projesidir. Sonunun nereye varacağı belli olmayan, ne kadara mal olacağını öngöremediğimiz bu yanlış projeden de biran önce geri adım atılmalıdır.

Bütün enerjimizi salgının yayılmasını engellemeye harcamamız gerekirken iktidarın yapmaya çalıştıkları ülke gerçeklerinden ne kadar kopuk olduğunu gösteriyor.

Millet can derdine düşmüşken, rant peşinde koştuğunuz bu günleri vatandaşlarımız unutmayacaktır.

İçinden geçtiğimiz olağanüstü süreçle beraber Dünyada radikal siyasi, sosyal ve ekonomik değişimler olacağı çok açıktır. Büyük bir gelir adaletsizliği var, sağlığa ve eğitime erişimde sıkıntılar söz konusu. Artık parayı taşa, toprağa yatırma anlayışından vazgeçmeli yeni döneme hep beraber hazırlık yapmalıyız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.