Milletvekili Öner 6 Bin TL Tazminat Ödeyecek

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım CHP Milletvekili Ali Haydar Öner hakkında açtığı manevi tazminat davasını kazandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2014 15:27
Milletvekili Öner 6 Bin TL Tazminat Ödeyecek

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım ile Savcı Mehmet Diken, katıldığı bir televizyon programında, kendileri ve yürüttükleri görev hakkında 'kişilik haklarını zedeleyici ve küçük düşürücü' ifadeler kullandığı iddiasıyla CHP Milletvekili Ali Haydar Öner hakkında 10'ar bin liralık manevi tazminat davası açmıştı. Karara bağlanan davada Milletvekili Öner, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım’a 6 bin TL tazminat davası ödeyecek.

NE OLMUŞTU?
“Başsavcı Yıldırım'ın avukatı Mehmet Çelebi'nin mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, CHP Isparta Milletvekili Öner'in televizyon programında 'adliye içinde bozuşmaların olduğunu' söylediği, programın sunucusunun "Nasıl bozuşmalar" sorusu üzerine Öner'in, "Başsavcıdan şikayetçiyim. Zamanım olmadığı için haklarında işlem başlatamadım. Biliyorsunuz benimle ilgili gizli verileri yayınlayanlar hakkında beraat kararı verildi.
Temyiz edilmedi. Başsavcı üzerinde durmadı. Çok pis bir dosyayı, bir kamu görevlisi hakkındaki çok kötü bir dosyayı hakim huzuruna çıkarmadan takipsizlikle sonuçlandırdılar. Başsavcı müdahale etmedi" şeklinde yanıt verdiği ifade edildi. Şikayet dilekçesinde milletvekili Ali Haydar Öner'in "Başsavcı tarafsız başsavcı gibi davranıp yanlışı ortaya çıkarmamıştır. Devlet memuru, hakim, savcı, tarafsız olacak, ettiği yemine sadık kalacak. Bakın halkın ve sağduyunun sesi olarak hiç kimseden korkmadan, çekinmeden söylüyorum. Başsavcı da dahildir buna. Başsavcı tarafsız olsun, emrindeki savcının tarafsız görev yapmasını sağlasın" sözlerini sarf ettiğine de yer verildi.

ZAN ALTINDA BIRAKMAYA ÇALIŞTI
Bu ifadelerle Öner'in Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım'ın görevini gereği gibi yapmayan, tarafsız davranmayan, ettiği yemine sadık kalmayan, yanlışlara göz yuman bir kişi olarak gösterildiği, Isparta Adliyesi'nde görev yapan hakim, savcılar ve çalışanların zan altına bırakılmaya çalışıldığı öne sürüldü. Dava dilekçesinde, tüm bu nedenlerle Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım'ın kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu ve halkın yanlış bilgilendirildiği iddiasıyla, Anayasanın 138, Borçlar Kanunu'nun 58 ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 24. maddeleri gerekçe gösterilerek, Öner'in 10 bin lira manevi tazminat ödemesi, Yıldırım hakkında yapılan saldırının kınanması ve bu kınanmanın sözlerin yer aldığı kanaldaki aynı programda ve saatte yayınlanması talep edildi. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Diken'in de Milletvekili Öner'in aynı programda kendisi hakkında söylediği sözler nedeniyle 10 bin liralık manevi tazminat davası açtığı kaydedildi.”
Bütün bu olayların ardından açılan dava sonrası, Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım, mahkemeyi kazandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum