Milletvekili Öner: 'Isparta Kan Kaybediyor'

Isparta Milletvekili Öner, yatırımda payın düşmesinin var olan yatırımlara da ket vurduğuna dikkat çekerek, öncelikle iller arası bağlantıda önem arzeden yol çalışmalarına değindi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Aralık 2011 17:06
Milletvekili Öner: 'Isparta Kan Kaybediyor'

Isparta Milletvekili Öner, duble yolda başarı elde edemeyen iktidar milletvekillerinin mazeret dahi bulamadığını söyledi.

Öner, “Hava yolu ulaşımı sona erdi, tren yolu ulaşımı sona erdi, Isparta duble yol çalışmalarından pay alamadı, kaç yıldır Antalya-Dereboğazı yolu duble hale getirilemedi. 2010 yılında başlayacaktı olmadı, 2011 yılında muhakkak başlıyordu olmadı, er geç yapılacak dendi olmadı. Yapılacak da, gelene kadar kurbağanın gözü patlayacak. Antalya-Isparta yolu trafiği taşıyamıyor, sebze-meyve yüklü kamyonlar trafiği tıkamış durumda. Kaza oranları da dolaylı olarak artıyor. Seyahat güvenliği olumsuz etkileniyor. Seyahat konforu olumsuz etkileniyor. Bu yol duble yol haline dönüştürülürse, seyahat güvenliği artacak” dedi.

HIZLI TREN, ÇOKTAN KAÇTI

Hızlı tren güzergahı ve ara istasyonu konusuna da değinen Milletvekili Öner, “tren kaçtıktan sonra arta kalanların tartışılmasının bir manası yok” diye konuştu. Öner, “Hızlı tren istasyonu Gümüşgün’de yapılacak, yok iptal edildi, yok 30 km ötede olsa ne olur. Hızlı tren niye istasyona uğramıyor da Gümüşgün veya Burdur tartışılıyor. Gümüşgün olsa ne olur, Burdur olsa ne olur?, istasyona kadar gelmedikten sonra. Yani kuşu elden kaçırmışsın, hangi bahçede aramışsın önemi yok” diye konuştu.

UÇAK SEFERLERİ NEDEN KALDIRILDI?

Milletvekili Öner, son olarak uçak seferlerinin kaldırılmasına değindi. Ispartalı işadamlarının ihtiyacın karşılayacak, çalışma saatlerine uyacak bir düzenleme yapılmadığı için seferlerin iptal edildiğini anlatan Milletvekili Öner, “aynı gün gidiş-dönüşü bile sağlayamadılar” dedi. Milletvekili Öner, açıklamasını şöyle sürdürdü: “3 periyot konmuştu, 2 periyor ilave edin dedik, beceremediler. Yani bizim iş adamlarımızın aynı gün gidiş dönüşüne yaramadı.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum