Milletvekili Öner Kürsüde Kanun Teklifini Yırttı (Video)

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, kanun teklifinin "yok hükmünde" olduğunu öne sürerek, teklif metnini yırttı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mart 2012 14:16
Milletvekili Öner Kürsüde Kanun Teklifini Yırttı (Video)

Genel Kurul'da görüşmeleri devam eden teklif üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın, 28 Şubat'ta ve 8 yıllık kesintisiz eğitimle ilgili şura kararının Tebliğler Dergisi'nde yayımlandığı tarihte Milli Eğitim Bakanı olduğunu söyledi.

"YOK HÜKMÜNDEDİR"

Bunun üzerine söz alan Mehmet Sağlam, ''Şura kararlarının Bakan olduğum dönemde yayımlanması, benim o kararlara katıldığım anlamına gelmez. Şurada karar alındığında ben Bakan değildim'' dedi.

Değişiklik önergesi üzerinde söz alan CHP'li Öner, konuşmasına başlamadan önce, Başkanlık Divanı'na ve Hükümet sıralarına, teklifin komisyon görüşmelerinin görüntülerinin bulunduğu CD'leri bıraktı.

Öner, ''Görüntüler incelendiğinde, bugün olmayan bir metin üzerinde çalıştığımız daha iyi anlaşılacak. Bu metin sahte evrak tanzimi hükmündedir. Olmayan bir metin imzalanarak Meclis Başkanlığı'na gönderildi. Meclis Başkanı da bunu işleme koydu'' diye konuştu. Öner, ''Yok hükmündedir'' dediği teklif metnini kürsüde yırttı.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, teklifin 8. maddesinin kabul edilmesinin ardından birleşime ara verdi. Verilen aranın ardından Komisyon ve Hükümetin yerine oturmaması üzerine Yakut, bugün saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.