Milli Bir Proje: Ergenekon Müzesi!

Milli Bir Proje: Ergenekon Müzesi!

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2017 21:18
Milli Bir Proje: Ergenekon Müzesi!

Isparta Belediyesi tarafından Gökçay Kavşağında bulunan Etnografya Müzesinin devamı olarak 400 metre uzunluğuna sahip olacak Ergenekon Müzesinin inşaat çalışmaları başladı. 

Depreme dayanıklı olarak inşa edilecek olan müzenin fore kazıklarının çakımına başlandı. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Dünyada nerede bir Türk varsa onu ilgilendirecek bir müzenin yapımına başladık. Destanlarımızı burada göreceğiz. Burası milletimizi özleştiren bir eser olacak. Milli bir proje olacak. Şimdiden tarihimize ve Türk milletimize hayırlı olsun” dedi.  

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, inşaatı başlayan ve çalışmaları hızla devam eden Ergenekon Müzesi alanında incelemelerde bulundu. Başkan Günaydın, “Türkiye Cumhuriyetini ve Türk devletlerini ilgilendirecek, dünyada nerede bir Türk varsa onu ilgilendirecek bir tesisin yapımına başladık” diyerek, müzenin 400 metre uzunluğunda olacağını ve çay üzerinde bulunan tarihi bacalarında korunarak müzenin inşa edileceğini kaydetti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Bu müzemizin ağırlıklı konusu Ergenekon olacak. Bunların objeleri yapılıyor, diğer yandan da inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu yatırımı Türkiye’de ilk defa bir dere üzerine yapıyoruz. Depreme dayanıklı binalar inşa ediyoruz. Türkiye’de ilk defa böyle bir yere yapma mühendisliği ve reformu Isparta’da oluyor. Mevcut Etnografya Müzemizden 400 metre uzaklığa kadar gidecek. Müzemizde özel objeler, bizi ilgilendiren materyaller hazırlanıyor. 16 ayda inşaatı bitirmeyi hedefliyoruz.

Türkiye’nin en büyük ve uzun bir müzesi oluyor. Bu müze bizim Türk milletimizi ve özümüzü temsil edecek. Destanlarımızı burada göreceğiz. Bu müzeyi çok önemli buluyorum. Mimarisi ile ilgili olarak bir yıldır çalışılmıştı. Yine Otogar projemizin çalışmaları da bir yıl almıştı. Bu mimari Türk Milletine ve Isparta’mıza özgü bir tasarım. Müzenin kendisi de çağdaş Türk mimarisi modern Türk mimarisi. Hatta bir bölümü de geleceğin Türk mimarisi. 

Etnografya Müzemizde 160 metre uzunluğunda ve Gökçay’ın giriş kapısı niteliğinde bir görünüme sahip. Burada klasik Türk Mimarisini gösterdik. Bunların hepsi şimdi ve gelecekte yapıldığı zaman literatür projeler oluyor ve yalnız bize Isparta’ya has yapılan bir projedir. Tasarımı Isparta Belediyesince yapılan projelerdir. Yapılırken Isparta’yı temsil eden yapılar olsun istemiştik. Hatta Etnografya Müzemiz şu anda pullara ve çeşitli yerlere yapı olarak girmeye başladı. 

Etnografya Müzesi ile Ergenekon müzemiz ilave olduğunda bu mimarilerin hepsi burada olacak. Birde mimarlık dünyasının da literatürü ile örnek olacak bir çalışma olsun istedik.  SDÜ’müzde de bir mimarlık fakültemiz var. Isparta’mızdaki bu mimarlık ve inşaat bölümünde bizim Isparta’mızın içerisinde de yer yer böyle yapılar yapılsın ki, bu bölümlerde okuyanlar da yerinde böyle yapıları gördüğü takdirde bilgi ve gelişimlerini sağlamaları amacı da var. Yani bu çok maksatlı bir çalışma. 

Müzemizin içi Türk Milletini, Türk devletlerini temsil ediyor dışı yine milletimizi öğrencilerimizi temsil eden bir yapı. Şu anda inşaatın kazıkları yapılıyor. Etnografya Müzemizin altında da 67 adet 21 metre derinliğinde fore kazıklar var. Burası milletimizi özleştiren bir eser olacak. Milli bir proje olacak. Müteahhidimiz hızlı bir şekilde inşaata başladı. Bu da bana mutluluk verdi. Şimdiden tarihimize ve Türk milletimize hayırlı olsun”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.