Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Isparta'da

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Isparta'da.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2012 14:35
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Isparta'da

Isparta'da Vali Memduh Oğuz'u ziyaret ederek bir süre görüşen Dinçer, daha sonra hayırsever iş adamı Yavuz Ali Ergun tarafından yaptırılan Tumay Yavuz Ali Ergun Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrenci Yurdu'nun açılışına katıldı.

Törende konuşan Dinçer, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılması için yapılan çalışmalar hakkında bazı kesimlerin duyduğu endişelerin yersiz olduğunu söyledi.

Özellikle kız çocuklarının okullaşması ile alakalı bir geriye gidiş olacağına dair endişelerden bahsedildiğini vurgulayan Dinçer, "Altını çizerek söylemeliyim ki biz, kız çocuklarımızın okullaşması ile ilgili konularda asla taviz vermedik ve vermeyeceğiz" dedi.

2002 yılına kadar Türkiye'de ilköğretimde okullaşma oranının yüzde 90 olduğuna, 9 yıllık AK Parti iktidarında ise bu rakamın yüzde 99'a ulaştığına dikkati çeken Dinçer, "Bu konuda artık (sorunumuzu çözdük) desek çok fazla abartmış olmayız. 2002 yılında kız çocuklarımızın okullaşma oranı 100 erkek öğrenciye karşın 88 kız öğrenciydi. İlköğretimde kız çocuklarımızın sayısı erkek çocuklarımızı geçti. Bu, bizim bu konuda ortaya koyduğumuz çabaları, uğraşıları ve ulaşmaya çalıştığımız hedefleri göstermez mi-" diye konuştu.

Tüm bu olumlu sonuçlara idari tedbirlerle ulaştıklarını belirten Dinçer, şöyle devam etti:

"(Haydı Kızlar Okula) dedik, (Baba beni okula gönder) dedik, (Ana kız okulda) dedik. Maddi durumu iyi olmayan aileler için şartlı nakit transferi uygulamaları yaptık. Çocuklarını okula gönderen her aileye çocuk başına maddi destekler sağladık. İlköğretimde kız ve erkeğe ayrı, lisede kız ve erkeğe ayrı olmak üzere ne kadar çocuğu okula göndermişse onun için maddi destekler sağladık. Okula devam ve okula kayıt konusunda özel bilişim tabanlı programlar geliştirdik. Çocuğunu okul çağı geldiği halde okula göndermeyenlere tek tek gittik. Okula devam etmeyen çocukların ailelerin evlerine tek tek gittik. Bütün bunları çocukların okula gelmeleri için eğitilmeleri için yaptık. Kız çocuklarımız için bu zamana kadar yaptığımız çabalar, gayretler, elde ettiğimiz sonuçlardan geriye gidecek herhangi bir adım atacağımıza ihtimal verir misiniz siz bizim-"

Kız çocuklarının okullaşması konusunda asla taviz vermeyeceklerini vurgulayan Dinçer, "Biz Türkiye'de erkek ve kız ayrımı yapmaksızın bütün çocuklarımızın 12 yıl eğitim almasını ve toplum olarak eğitim seviyemizin yükselmesini elimizden geldiğince başarmak için çaba sarf edeceğiz" dedi.

Dinçer, bazı bölgelerde yeterli öğrenci sayısı olmadığı için okul yaptıramadıklarını ancak bu bölgedeki öğrencileri en yakın okullara ulaştırmak için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.