Milli Eğitim Kimden Neyi Saklıyor?

Eğitim İş'ten Sert Mesajlar

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Temmuz 2019 08:59
Milli Eğitim Kimden Neyi Saklıyor?

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 29 Haziran tarihinde yaptığı yönetici atamalarının şeffaf olmadığını ileri süren Eğitim İş Şube Başkanı Baki Tok yönetici atama listesini kamuoyu ile paylaştı. Tok, "Milli Eğitim Müdürlüğü kimden neyi gizliyor?" diye sordu.

İşte o açıklama ve o liste...

Eğitim İş Şube Başkanı Baki Tok, Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici Atamaları hakkında bir basın açıklaması yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yönetici atama listesini de kamuoyu ile paylaşan Tok, "Isparta il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 29 Haziran Cumartesi günü yapılan yönetici atamaları şeffaf değildir. Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü kimden, neyi gizliyor?

39 ilde idareci atamaları liste halinde yayınlanırken Isparta'da neden kişiye özel sonuçlar açıklanıyor?

Okullarımızda idarecilik yapacak kişiler kamuoyu tarafından merak ediliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü atadığı okul yöneticilerinin isimlerini,puanlarını kamuoyuyla paylaşmayarak atadığı kişilerin yeterince arkasında duramayacağı mesajını mı vermektedir? LGS'de Türkiye 17.si olan Isparta'nın okullarındaki idarecilerinin birçoğunun tekrar görevlendirileceği için kamuoyu baskısından mı kaçınılmaktadır? sorularını yöneltti.

Tok, "Kaliteli Eğitim için liyakata dayalı sistem kurulması gerekir.
Okulları idare edemeyen, kendisi ile barışık olmadığı için de okullardaki öğretmenlerle çalışma barışını sağlayamayan, çok basitçe çözülebilecek konuların soruşturmalara dönüşmesine sebep olan, kendisini okulun patronu, öğretmeni de işçisi gibi gören idarecilerin tekrar görev aldığını görmek üzüntü vericidir.

Bütün idareciler meslek hayatlarına öğretmen olarak başlamış, sonrasında Idarecilik sıfatı kazanmıştır. Yani asıl mesleğimiz öğretmenliktir. Kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur. Verilen yetkileri bakanımızın belirttiği gibi eğitimin lokomotifi olan öğretmeni zor durumda bırakmak için değil, sorunların çözümü ve okulların başarısını sağlamak adına kullanmalıdır.

Yapılan bu atamalarda tekrar görev verilmeyen, görev süresi uzatılmayan, güvenlik soruşturmasına takılan idareciler olduğu bilinmektedir. Yeniden atanmaları sakıncalıysa bu vakte kadar bu kişiler neden görevde tutulmuştur? İdareci olması sakıncalı görülen bu kişilerin öğretmenlik yapmasında sakınca mı görülmemiştir?

Isparta Milli Eğitim Müdürlüğünden listeleri yayınlamasını talep etmemize rağmen müdürlük yayımlamamıştır. Bu süreçte Eğitim iş Isparta şubesi olarak şimdiye kadar ulaştığımız sonuçları siz değerli Isparta halkıyla paylaşıyoruz.

Yapılan bu değerlendirmeler şahıslara yönelik değildir; yapılan temel bir yanlışı dile getirmektir" ifadelerini kullandı.




    

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum