Milli Eğitim Müdürlüğünden Meslek Kursu

Meslek Eğitim Merkezinde Betonarme Demir, Kalıpçılık ve Çatıcılık meslek dalında geçici ustalık yetki belgesi sahip olanlara yönelik olarak geçici ustalık belgesi için kurs düzenlenmiştir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2012 18:53
Milli Eğitim Müdürlüğünden Meslek Kursu

BETONERME DEMİR, KALIPÇILIK VE ÇATICILIK MESLEĞİNDE
ÇALIŞANLARA KURS DÜZENLENDİ


Meslek Eğitim Merkezinde Betonarme Demir, Kalıpçılık ve Çatıcılık meslek dalında geçici ustalık yetki belgesi sahip olanlara yönelik olarak geçici ustalık belgesi için kurs düzenlenmiştir.

Kurs 28 Mart 2012 tarihinde başlamıştır. Kursa, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü veya yapı ruhsatı düzenlemeye yetkili idareye başvuruda bulunarak adına EK-3 Geçici Ustalık Yetki Belgesi düzenlenen 15 kursiyer katılmaktadır. Kurs sonunda başarılı olanlara geçici ustalık belgesi düzenlenecektir.

Bu belgeye sahip olanların haricindekiler inşaat sektöründe Betonarme Demir, Kalıpçılık ve Çatıcılık işlerinde çalıştırılmayacaktır.

Bilindiği üzere Yapı Müteahhitlerinin kayıtları ile şantiye şefleri ve yetki belgeli ustalar hakkında yönetmelik 1 6 Aralık 20 1 0 tarih ve 27787 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak inşaat ve tesisat işlerinde yetki belgeli usta çalıştırılması zorunluluğu getirilmiştir.

3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 28. Maddesi uyarınca da, 1 Ocak 20 1 2 tarihinden itibaren, inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustaların yetki belgesi sahibi olmaları zorunlu hale geldiğinden inşaat ve tesisat işlerinde yapım işini üstlenen yapı müteahhitlerine, yetki belgesiz usta çalıştırmalarına izin verilmemektedir.

Bu kapsamda Mesleki eğitim merkezinde;
İnşaat Teknolojisi ana meslek dalı altındaki; Ahşap Doğrama ve Kaplama, betonarme Demir, Kalıpçılık ve çatıcılık, Boyacı, PVC Doğrama İmalat ve Montajcılığı, Sıvacı, Yapı Yalıtımcılığı, Yapı Yüzey Kaplama, Yapı Dekorasyon, Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme ana meslek dalı altındaki; Soğutma sistemleri, Isıtma ve gaz yakıcı Merkezi İklimlendirme Sistemleri, Klima sistemleri, Isıtma ve doğalgaz iç tesisat, Isıtma ve Sıhhi cihazlar, Tesisat, Elektrik Elektromekanik Servis Elemanı ,Elektrik Plastik verilmektedir.

Yukarıda sayılan mesleklerden herhangi birinden belge sahibi olmayanlar; Yapı Müteahhitlerinin kayıtları ile şantiye şefleri ve yetki belgeli ustalar hakkında yönetmeliğin yayımı tarihinden (16 Aralık 2010) önce inşaat ve tesisat işlerinde çalışmış olduklarını müteahhitten alacakları belge veya sosyal güvenlik kuruluşundan alacakları belge ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü veya yapı ruhsatı düzenlemeye yetkili idareye başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

1.1.2015 tarihinden sonra EK–3 Geçici Ustalık yetki Belgesi düzenlenemeyecektir.

Sabri CANER
İl Milli Eğitim Müdürü

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.