Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner'den İlginç Yöntem

Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, 4+4+4 karmaşasından yoruldu. Müdürü çareyi Isparta Belediyesi’nden tahsis ettiği il haritası ile buldu. Makamına gelen anne, baba ve muhtarlara bu haritadan çocuklarını hangi okula gönderebileceklerini söylüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ağustos 2012 18:09
Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner'den İlginç Yöntem

Isparta’da 4+4+4 eğitim sistemine tepkiler bir türlü dinmek bilmiyor. Zaman zaman ayaklanan anne ve babalar, Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner’in yanına gidiyordu.

Velilerden sonra sıra muhtarlara geldi. Pazartesi gününden bu yana çok sayıda muhtar, Sabri Caner ile görüşerek sorunları dile getiriyor ve sorunun çözülmesini istiyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili olarak yapılan değişikliklerle 42 ilköğretim 28 ortaokulun yeniden düzenlendiğinin altını çizerek, odasında krokilerle mahalle muhtarlarını bilgilendirmeye başladı. Hayata geçirilişi kadar uygulaması da büyük sorunları beraberinde getireceği tahmin edilen 4+4+4 -12 yıllık zorunlu eğitim sistemi ile ilgili Isparta’da vatandaşlar halen ikna olmuş değil. Mahalle muhtarlarının kapılarına dayanan vatandaşlar ve veliler, okullarla ilgili sorunların çözümü için mahalle muhtarlarından yardım bekliyor.

Muhtarlarda soluğu İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner’in makamında alıyor. Tüm bu çalışmalarla birlikte 12 yıllık zorunlu eğitim sistemindeki değişiklikler, yapılan düzenlemeler ilgili olarak mahalle muhtarlarını makamında bilgilendiren Milli Eğitim Müdürü Caner, yapılan tüm çalışmaların bakanlık genelgesi dahilinde yapıldığını ve öğrencinin ikamet ettiği mahalledeki en yakın okula gitmesi şartı”nın göz önünde bulundurularak çalışmalar yapıldığını söyledi. “bilindiği gibi 66 ayını doldurmuş olan çocuklarımızın ilköğretim birinci sınıfa başlama zorunluluğunun ardından ilköğretimlerde ciddi bir yığılmanın olacağı bekleniyor. Bu sebepten dolayı biz tüm bu düzenlemeleri yaparken, mahallelerde bulunan okulların durumları, sınıfların öğrenci kapasiteleri ele alınarak yapıldı. Vatandaşlarımız artık şunu çok iyi bilmeli, kayıtlar tamamlandı, okulların sınırları çizildi. Bu süreçten sonra devamlı olarak değişiklik yapmak mümkün değil. Biz tüm bu değişikliklere göre şu ana kadar 42 ilköğretim 28 ortaokulu yeniden düzenledik.”dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Caner, velilerin okullardaki öğretmenlerin başarılarından dolayı çocuklarını başka öğretmene vermek istememeleri hususundaki ifadeye de çarpıcı sözlerle yanıt verdi. Bir okulda başarılı bir öğretmenin olması durumunda o öğretmenin gideceği diğer okulda da başarılı olabileceğini, başarısız olan öğretmenin ise kendisini sorgulama açısından bu tür adımların atılmasının önemine işaret etti. “eğer bir okulda öğretmenin başarısından dolayı veliler o öğretmeni bırakmak istemiyorsa bu öğretmen başka okulda da başarılı olabilir. Eğer bir öğretmen zaten başarısızsa bu süreç onun kendisini sorgulaması açısından önemli olacaktır.”dedi.

Okulların başarılı başarısız ilan edilmesi ile ilgili de net konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Caner, “başarılı okul yoktur, başarıyı yakalayan okul öğrencileri vardır.”dedi.“bizler hep şunu söylüyoruz. Bizim okulumuz çok başarılı, bizim okulumuz sürekli başarısız. Böyle bir söylem asla doğru değildir. Çünkü başarılı olan okul değil, öğrencilerdir. Başarılı okul yoktur. Başarıyı yakalayan öğrenciler vardır. Bizler bu amaçla başarıyı sadece bir kaç okula mal etmek yerine bu başarıyı tüm okullara ve öğrencilere yaymayı amçlıyoruz. Bakanlığımızın da öngördüğü zaten budur.”dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Caner, tüm 4+4+4 eğitim sisteminde bakanlığın talimatlarını uyguladıklarını ancak velileri ve öğretmenlerin de görünşlerini dinlediklerinin altını çizerek kendilerinin bakanlığın talimatlarını uyguladığını şu sözlerle ifade etti. “bakanlık bize diyor ki; öğrencileri ikamet ettikleri mahallerdeki en yakın okullara kayıt yapın” diyor. Biz böyle bir genelgenin üzerine aksini yapmamız mümkün değldir. Ben bakanlığın sözünü dinlemek zorundayım. Aksini yapacak olursam bunun hesabını bakanlık benden sorar.”dedi.

303 ÖĞRETMENİN YERİ DEĞİŞTİ

Sabri Caner ayrıca 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte Isparta’da şu ana kadar 303 öğretmenin de il içi ve okullar arası atamalarının gerçekleştiğini ifade ederek, okulların ve öğretmenlerin başarı sürecinde bundan sonra kendilerini daha iyi sorgulamaları gerektiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum