Milli Eğitim Müdüründen Göreve Başlama Mesajı

Milli Eğitim Müdürü Sabri CANER'in göreve başlama mesajı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2012 11:17
Milli Eğitim Müdüründen Göreve Başlama Mesajı

Milli Eğitim Müdürü Sabri CANER göreve başlaması ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Sabri Caner açıklamasında şunları söyledi:

Saygıdeğer Isparta Halkı,
Malumları olmak üzere Bakanlığımızca, Isparta İlimize İl Millî Eğitim Müdürü olarak atanmış bulunmaktayım. Türkiye’mizin en güzel, en nadide ve gülleriyle neşrettiği kokular şehri Isparta’da görev yapmak benim için en büyük mutluluktur.

Ankara’dan Antalya’ya her gelişimizde Isparta şehir merkezini dolaştıktan ya da birkaç saat konakladıktan sonra yola devam ediyorduk. Bu durum, bizde şehrin güzelliğine karşı bir hayranlık haline geldi. Çok şükür ki, bugün bu şehre hizmet etmek, hem de eğitim-öğretim gibi kutsal bir vazifeyle görevlendirilmiş olmak, bende tarifi mümkün olmayan bir duygu yoğunluğunu oluşturdu. Ağır ve büyük bir sorumluluk addeden böyle bir vazifeyi yüklemiş olmanın şuuru içerisindeyim.

Değerli Isparta Halkı,
Eğitim ve öğretimde Isparta İlimizin başarı durumunu daha yukarılara taşımak için gününün koşullarına göre yeni stratejiler geliştireceğiz. Hedef, çocuklarımıza ve gençlerimize iyi bir gelecek hazırlamaktır. Bu da ancak iyi bir eğitim ortamının hazırlanmasıyla mümkün olabilecektir. Bunun için fizikî yapının yanında esas şu üç unsura dikkat çekmek isterim: Veli, öğretmen ve öğrenci. Bilindiği üzer bu üçlü birbirinin mütemmimidir.

Saygıdeğer Veliler,
Yapılan araştırmalarda çocuğun dersi sevmesinde %30’ u öğretmeni etkili görmekte, %70’i veli ve çevreyi etkili görmektedir. Sizler, çocuğunuza iyi bir çalışma ortamı hazırlarsanız ve çocuğunuzun çalışıp çalışmadığını kontrol ederseniz, kısacası alakadar olursanız öğretmenlerin işini büyük ölçüde kolaylaştırmış olursunuz. Sizler, bizler ve bütün eğitim çalışanları olarak hep birlikte el ele verirsek çocuklarımızın geleceğini inşa edebiliriz.

Siz değerli öğretmenler,
Öğrencilerin başarısının anahtarı sizlersiniz. Onlara önce kendinizi, sonra dersinizi, daha sonra okulu sevindiriniz. Velilerle daima iletişim halinde olunuz. Öğrencilerinize güven telkin ediniz. Onlara saygı duyunuz ve büyük bir adam muamelesi gösteriniz. Öğrencilerinizi, değişen ve gelişen eğitim ortamı içerisinde sürece dâhil ediniz. Öğrenmede yeni yöntem ve teknikler geliştiriniz. Teknolojiyi çok yakından takip ediniz. Unutmayın ki, çocuklar teknolojik materyalleri daha hızlı kullanıp ve daha yakından takip etmektedirler.

Değerli Meslektaşlarım,
Bilhassa disiplin ezberinizi yeniden gözden geçiriniz. Eskilerin sert, şiddet içeren, cezalandırma-korkutma gibi katı disiplin söylem ve uygulamalarına asla tevessül etmeyiniz. Öğrencilerin olumlu davranışlarını ön plana çıkararak onların duygu ve düşüncelerini önemseyiniz ve onlara değer verdiğinizi hissettiriniz. Özellikle disiplin kavramında, pozitif bir düşünce anlayışını geliştiriniz.

Siz Sevgili Öğrenciler,
Veli-öğretmen-öğrenci üçlüsünden biri olan sizlere seslenmek istiyorum: Anne-babanızı ve öğretmenlerinizi üzmemek sizin elinizdedir. Geleceğimizin teminatı, bu ülkenin yarınlarına yön verecek, şekillendirecek siz güzel evlatlarımızdan isteğimiz çok çalışmanızdır. Derse ilgi duyun, derslerinizi ve okulunuzu seviniz. Çok kitap okuyun, okuduğunuzu anlamaya çalışın; okuduklarınızın üzerine düşünüp düşündüklerinizi tartışınız. Önünüze hedefler koyun, o hedeflere ulaşmak için hayal dünyanızı geniş tutunuz. Unutmayınız ki, gelecekte Türkiye’yi yönlendirecek, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaya sizler yetkin olacaksınız.

Saygıdeğer Isparta Halkı,
İlimizde, bizden evvelki yöneticilerimizin eğitim-öğretim alanında yaptıkları çalışmaları, başarılı hizmetlere attıkları imzaları her zaman hürmetle, şükranla yâd edeceğiz. Ama bununla asla iktifa etmeyeceğiz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için teknolojinin takip ettiği bir yapı değil, yapının takip ettiği bir teknolojik pratikten hareket edeceğiz.

Isparta İlimizde stratejik plan çerçevesinde beş yıllık hedefler belirleyeceğiz. Bakanlığımızın merkezden başlamak üzere, yeniden yapılanma anlayışından hareketle başarıyı sağlamak için bütün il ve ilçe yönetimlerimizde performans kriterlerini esas alacağız. Isparta’mızın merkezinden başlamak üzere, en ücra köyüne kadar eğitim alanında mevcut durumu tespit edip aksayan yönleri periyodik bir plan dâhilinde gidermeye çalışacağız. “Kenar-i Dicle’de bir kurt aşırsa bir koyunu, gelir de adl-i İlahi sorar Ömer’den onu.” sözünden hareketle, biz de diyoruz ki, nerede bir çocuğumuz ve her ne sebeple olursa olsun okula gitmekten mahrumsa, okula gidemiyorsa veya gönderilmiyorsa sorumlusu biziz ve o vebali üstleniyoruz. Bu gibi durumlarda bizi haberdar etmenizi istirham ediyoruz.

Bu duygu ve inançla tekrar aranızda olmanın heyecan ve sorumluluğu içerisinde olduğumu belirterek, sözlerimi şu ifadelerle sonlandırmak istiyorum: Isparta’mızın eğitim alanındaki yerini Türkiye genelinde en üst sıralara taşımak için geliniz sürece dâhil olunuz, birlikte çalışalım, karar mekanizmasını birlikte oluşturalım.
Saygılarımla.

Sabri CANER
Milli Eğitim Müdürü

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum