Milli Eğitim Özgür Değil

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, eğitimin birbirini tamamlayan sağlıklı programlarla başarıya kavuşabileceğini belirterek, ''Bilinçsiz, dengesiz, öngörüden eksik, oy uğruna toplumu ayrıma iten plan ve programlarla sonuç

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2011 16:06
Milli Eğitim Özgür Değil

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, eğitimin birbirini tamamlayan sağlıklı programlarla başarıya kavuşabileceğini belirterek, ''Bilinçsiz, dengesiz, öngörüden eksik, oy uğruna toplumu ayrıma iten plan ve programlarla sonuç başarısız AKP eğitimi olur'' dedi.
    
Coşkuner, Tevhid-i Tedrisat Yasası'nın kabul edilişinin 87. yıl dönümü dolaysıyla yaptığı yazılı açıklamada, Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile bütün eğitim kurumlarının Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlanarak, çeşitli kişi, kurum ve vakıf programlarının kontrolünün sağlandığını hatırlattı.
    
Kanun ile eğitimde birlik ilkesinin benimsendiğini ifade eden Coşkuner, ''Ülkemiz için en güzelinin birlik ve beraberlik yolundan geçtiğini bilen Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bu konudaki kararlılığını 3 Mart 1924 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce kabul edilen Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile eğitim ve öğretimde de göstermiştir'' dedi.
    
Ancak AK Parti İktidarı ile eğitim ve öğretimde kalite, düzen ve birliğin kalmadığını ileri süren Coşkuner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Eğitim, birbirini tamamlayan sağlıklı programlarla başarıya kavuşabilir. Bilinçsiz, dengesiz, öngörüden eksik, oy uğruna toplumu ayrıma iten plan ve programlarla sonuç başarısız AKP eğitimi olur. Sınavların içinde büyüyen çocuklarımızın sınav stresi, gelecek kaygısı yetmiyormuş gibi gençlerimizin başına gelen sınav skandalları ile gelecekleriyle oynayan AKP sayesinde toplumumuzun eğitime, öğretime ve başındaki mercilere inancı kalmamıştır. Ben de bir öğretmen olarak her ziyaretimde vatandaşlarımızla olan sohbetlerimde duyuyorum sıkıntıları, anlıyorum sorunları. Ancak çözüm mercileri anlayamadıkça, başarılı yönetemedikçe eğitimde yol almamız mümkün değildir''dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.