Milli Eğitim'den Atamalara Açıklama

15.02.20 12 tarihinde Müdürlüğümüz internet sitesinde yayınlanan yönetici atamaları ile ilgili İlimiz Merkez Halıkent Anaokulu Müdür Yardımcısı ve Müdür Vekili Ayşe BARAN’ın ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2012 14:09
Milli Eğitim'den Atamalara Açıklama

15.02.20 12 tarihinde Müdürlüğümüz internet sitesinde yayınlanan yönetici atamaları ile ilgili İlimiz Merkez Halıkent Anaokulu Müdür Yardımcısı ve Müdür Vekili Ayşe BARAN’ın Eğirdir Mesleki Eğitim Merkezine Müdür olarak atanması hakkında basında ve bazı internet sitelerinde yayınlanan habere ilişkin açıklamadır.

Hep erkek müdürlerin görev yaptığı Mesleki Eğitim Merkezlerinde branşı Çocuk Gelişimi ve Eğitimi olan bir bayanın sanayideki tamirciyi, motorcuyu, keresteciyi, mobilyacıyı nasıl gezeceği, ne öğreteceği, Türkiye’deki il ve ilçelerdeki Mesleki Eğitim Merkezlerinde görev yapan müdürlerin tamamının erkek olmasına rağmen İlimiz Merkez Halıkent Anaokulu Müdür Yardımcısı ve Müdür Vekili Ayşe BARAN’ın Eğirdir Mesleki Eğitim Merkezine Müdür olarak nasıl atanabildiği iddialarında bulunulmuştur.

Oysa ki Türkiye’deki bazı Mesleki Eğitim Merkezlerinin Müdür, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcılarının bayan olduğu kısa bir araştırma sonucu görülecektir. Bu yöneticilerin branşlarının Kız Teknik ve Meslek Lisesi branşı öğretmenleri dahil birçok branştan oldukları aşikardır. Bazı mesleki eğitim merkezlerinde değişik branşlardan (El Sanatları, Giyim Üretim Teknolojisi, Elektrik vb.) Müdür, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcısı olarak görev yapan birçok bayan mevcuttur.

İlimiz merkez ve ilçelerinde bulunan Mesleki Eğitim Merkezi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezlerinde; Giyim Üretim Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Okul Öncesi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi vb. bölümler olduğu gibi Ticaret Meslek Liselerinin ana alanları olan Muhasebe ve Finansman, Büro Yönetimi gibi alan ve dallarla birlikte diğer meslek liselerinin alan ve dalları da mevcuttur.

Tüm bu alanlarda hem erkek hem de bayan öğretmenlerimiz de görev yapmaktadırlar. Çevre illerdeki Mesleki Eğitim Merkezlerinin yöneticileri ile ilgili araştırma yapıldığı takdirde bayanların müdür olarak görev yaptığı (El Sanatları Teknolojisi, Gıda Teknolojisi vb. branşlarda) anlaşılacaktır (Ayfonkarahisar ve Karaman illeri gibi). Ayrıca 2010 yılı Yöneticilerin Zorunlu Yer Değiştirme döneminde Eğirdir Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü olan Fatma ÖZTÜRK, Eğirdir Mesleki Eğitim Merkezine müdür olarak atanmış ve çalışmıştır.

İlimizde ve Türkiye genelinde bayan yöneticilerin mesleki eğitim merkezlerinde halen çalışıyor olması göz önünde bulundurulduğunda Eğirdir Mesleki Eğitim Merkezi müdürlüğüne puan üstünlüğüne göre bir bayanın atanmasında yadırganacak herhangi bir şey yoktur.

Tüm atamalarımız yönetmeliklere uygun olarak, İl Değerlendirme Komisyonu marifetiyle puan üstünlüğüne göre yapılmaktadır.

Kamuoyuna duyurulur.

Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum