Milli Eğitim'den Bir Garip Atama Daha!

Şehir merkezinde bulunan Ahmet-Tümay Yavuz Kız Meslek Lisesine yapılan idareci (müdür yardımcısı) atamalarında yine bir yanlışa imza atıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2012 12:54
Milli Eğitim'den Bir Garip Atama Daha!

Şehir merkezinde bulunan Ahmet-Tümay Yavuz Kız Meslek Lisesine yapılan idareci (müdür yardımcısı) atamalarında yine bir yanlışa imza atıldı.

Branşı söz konusu okulda olmadığı halde atanan bayan müdür muavini akıllara çeşitli soru işaretleri getirdi.

Çözüm olarak ne yapılmalı?

Cevap: Isparta ilindeki yapılan yönetici atamalarının bazılarını yeniden acilen, sehven yapılan hataların düzeltilmesi lazımdır. Okul Öncesi öğretmenliği mezunu bir öğretmenin atanabilmesi için, atanacağı okulun bünyesinde anaokulu olması gerekir. Bünyesinde Çocuk Gelişimi Eğitimi bölümü ve Anaokulu bulunmayan her hangi bir okula, liseye, Okul öncesi öğretmeni idareci olarak atanamaz. Bu süreçte hatayı düzeltmeyip kişilerin dava açması ve mahkeme sürecini beklemek, hem hak kaybına uğrayanlar için, hem de gireceği dersi bulunmayan yeni atanmış idarecilere en önemlisi de eğitim öğretimde sık sık idareci değişikliği yaşayan okul ve kurumlara da zarar vermektedir, topyekün zaman kaybıdır.

Zira “Atanmak istenilen eğitim kurumuna Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre (Değişik : 09.08.2011/28020) alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek bir alan öğretmeni olmak,” gibi bir karar vardır.

Ajans32 olarak hiçbir kişi yada kurumla problem yaşamamak istediğimizi istemeyiz. Ancak, kurumlardaki işleyişin hak ve hukuk kuralları içerisinde olması gerektiği inancında olduğumuzdan konuyu kamuoyuyla paylaşmak istedik.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum