Milli Şaire Senirkent'te Etkinlik

S.D.Ü. İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Âdem Efe, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Safahat adlı eserinde ayet ve hadis tercümelerine de yer vererek İslâmı bir bütün olarak ele aldığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mart 2011 15:42
Milli Şaire Senirkent'te Etkinlik

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Âdem Efe, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Safahat adlı eserinde ayet ve hadis tercümelerine de yer vererek İslâmı bir bütün olarak ele aldığını söyledi.

Isparta'nın Senirkent ilçesinde milli şair Mehmet Akif Ersoy, çeşitli etkinliklerle anıldı. Senirken Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Âdem Efe, çeşitli yönleriyle Akif'i anlattı.

Akif'in Safahat adlı eserinden örnekler veren Âdem Efe, kitabın herhangi bir şiir kitabı olmadığını belirtti.

Efe, Safahat'ın içerisinde ayet ve hadislerin tefsirlerinin yapılarak, İslam'ın bir bütün olarak ele alındığını vurguladı.

Efe, "Safahat, Müslümanın nasıl olması gerektiğini anlatan bir başucu kitabıdır. Zannederim hepinizin evinde bu kitaptan vardır. Yoksa olması lazımdır." dedi.

Efe, programın sonunda Akif'in hayatından kesitler de sundu. Kaymakamlıkta yapılan toplantıya, İlçe Müftüsü Kemal Bal, cami görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri ve basın mensupları katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.