Milli Takım Arena'da tel tel döküldü

Heyecanını kaybeden, tel tel dökülen A milliler, gol bile yememesi gereken maçta Hırvatlar'a karşı hezimet yaşadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Kasım 2011 01:45
Milli Takım Arena'da tel tel döküldü

Nerede 2008'de Hırvatlar'a sahayı dar eden o takım, nerede 11.11.11'deki bu takım.. Heyecanını kaybeden, tel tel dökülen A milliler, gol bile yememesi gereken maçta Hırvatlar'a karşı hezimet yaşadı, rövanşa gol götüremedi, Euro 2012 biletini mucizeye bıraktı...

Maçın henüz 2. dakikasında Olic'in golüyle öne geçen Hırvatistan karşısında skoru eşitlemek için büyük çaba harcayan milliler, yaklaşık 20 dakika rakibini kendi sahasına hapsetmesine karşın, bir türlü istediği gol fırsatlarını yakalayamadı. Konuk ekibin Mandzukic'le skoru 2-0'a taşımasının ardından direnci kırılan (A) Milli Takım, kalesinde başka önemli tehlikeler yaşasa da, ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Mücadeleye erken bulduğu golle başlayan Hırvatistan, Türkiye'nin atakları karşısında oldukça başarılı bir savunma ortaya koyarken, hızlı ataklarla da gol fırsatları yakalamayı sürdürdü. Türkiye'nin savunmadaki zaaflarını kullanan ve topa iyi basan Hırvatlar, ilk yarıda 2 gol birden bulmayı başardı.

İlk yarıdaki 2-0'lık skoru lehine çevirmek için ikinci yarıya çıkan (A) Milli Takım, yine erken bir golü daha filelerinde görerek, ümitlerini tüketti. Maç boyunca tüm çabasına rağmen Hırvatistan kalesinde pozisyon üretemeyen milliler, 3-0'lık skorla rakibine boyun eğerek, Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılabilme şansını ilk maç sonunda mucizelere bıraktı.

Karşılaşmadaki kontrollü oyununu ikinci yarıya da taşıyan Hırvatistan, 51. dakikada Corluka'nın kafa vuruşundan bulduğu golle skoru 3-0'a getirmeyi bildi. Elde ettiği skor avantajını maçın sonuna kadar rahat bir şekilde taşıyan konuk ekip, evinde oynayacağı rövanş maçı öncesinde büyük bir avantajın da sahibi oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.