Milli Teknolojinin İzinde

Milli Teknolojinin İzinde

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2019 10:03
Milli Teknolojinin İzinde

Yapay Zeka odaklı gelişmelerinin katlanarak sürdüğü bugünlerde, ulusal çapta bir ilk olma özelliğini taşıyan, önemli bir etkinlik düzenleniyor. Mühendislikte Yapay Zeka ve Uygulamalı Matematik Konferansı’nın başkanlığını ise SDÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yiğit yapıyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Antalya-Manavgat-Side’de Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ve milli teknoloji izinde örnek bir etkinlik olarak değerlendirilen bir kongre gerçekleştirildi.

Uluslararası Mühendislikte Yapay Zeka ve Uygulamalı Matematik Konferansı (UMYMK-ICAIAME 2019), uluslararası ve ulusal düzeyde çok sayıda katılımcıyı, mühendislik ve bağlı alanlarda Yapay Zeka ile Uygulamalı Matematik’in ulaşmış olduğu son noktayı tartışmak üzere bir araya getirdi.

Kongre Başkanlığını, Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yiğit’ in yaptığı konferansta, Türksat, Netaş ve Havelsan sponsorluğunda düzenlenen etkinlikte, altı seçkin davetli konuşmacı ve iki yüze yakın katılımcı yer aldı.

Birinci günde "Türkiye'de Dijital Dönüşüm Politikaları" adlı bir panelin de yer aldığı ve milli teknolojik gelişmelerin de tartışıldığı etkinlik, Bella Resort & Spa'da gerçekleşti.

Etkinliğin kapsamı farklı mühendislik alanlarında Makine Öğrenmesi, Derin Öğrenme, Zeki Optimizasyon ve Robotik gibi Yapay Zeka yönelimli konuları ve aynı zamanda Lineer Cebir, Nümerik Analiz, Ayrık Matematik gibi Uygulamalı Matematik içerisindeki konuları da içerdi. Önderliğini Süleyman Demirel Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün gerçekleştirdiği, farklı üniversitelerden ve ülkelerden bilim insanlarının da emeklerini bir araya getiren etkinlik, 2019 yılı itibariyle teknolojinin geldiği son noktayı örnek mühendislik uygulamalarıyla tartışmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji