Milliler SDÜ'de

SDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümü özel yetenek sınavları sonuçlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2015 11:00
Milliler SDÜ'de

SDÜ’ye Milli sporcular yoğun ilgi gösterdi. Olimpik bakış açısı ile yapılan öğrenci alımlarında çok sayıda Milli sporcu ile süper lig, II. lig, III. lig, ile Türkiye dereceleri olan ferdi sporcudan oluşan 80 öğrenci Spor Bilimlerine kayıt yaptırmaya hak kazandı. SDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümünün toplam 80 kontenjanına 302 sporcu müracaat etti.

Müracaatlar sonrası yapılan Özel Yetenek sınavı ile toplamda 17 milli, 7 süper lig, 5 Türkiye derecesi olan ferdi, dokuz 2. lig, on bir 3. lig sporcusu SDÜ Spor Bilimlerine kayıt hakkı kazandı. SDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesine bağlı Spor Bilimleri Bölümü olarak açılan bölüm için 5 Haziran’da Resmi Gazetede yayımlanan karar ile Fakülte olması kararı alınmıştı. SDÜ Spor Bilimleri kurulduğu günden bu yana olimpiyatlara sporcu yetiştiren bir üniversite olma hedefi ile çalışıyordu.

Bünyesinde çok sayıda milli sporcu barındıran fakültenin 2020 olimpiyatlarına sporcu göndermesine kesin gözü ile bakılıyor. SDÜ internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümüne, 40 birinci öğretim, 40 ikinci öğretim, olmak üzere 80 öğrenci alındı. Spor Bilimleri Bölümü birinci öğretime alınan 40 öğrencinin 16’sı milli sporcu, 7 tanesi süper ligde oynayan sporcu, 5 tanesi ise Türkiye dereceleri olan ferdi sporcular. Spor Bilimleri Bölümü ikinci öğretim için alınan 40 öğrenci ile toplamda 17 milli, 7 süper lig, 5 Türkiye derecesi olan ferdi, dokuz 2. lig, on bir 3. lig sporcusu SDÜ Spor Bilimlerine kayıt hakkı kazandı. SDÜ Spor Bilimlerinin toplam 80 kontenjanına 302 sporcunun müracaat ettiği öğrenildi.

FAKÜLTE OLMA BAŞARISI
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümü kalitesini kanıtladı. 10 yıllık bir emek meyvelerini veriyor. Kurulduğu günden bu yana olimpik bakış açısı ile hareket eden Spor Bilimlerini bu yıl çok sayıda milli sporcu tercih etti. Spor Bilimleri bölümünün olimpiyatlara sporcu yetiştirme hedefiyle yaptığı çalışmalar takdirle karşılanıyor. Sağlık Bilimlerine bağlı olarak çalışan bölümün Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürülmesine YÖK tarafından onay verilmişti. SDÜ Spor Bilimlerine bu yıl Yüzme, Su Topu, Triatlon, Atıcılık, Tenis, Jimnastik, Okçuluk, Atletizm, Badminton, Bisiklet, Boks, Halter, Güreş, Judo, Karate, Taekwondo, Voleybol, Futbol, Basketbol ve Hentbol branşlarında öğrenci alımları yapıldı.

17 MİLLİ SPORCU SDÜ’YÜ TERCİH ETTİ
40 birinci öğretim 40’da ikinci öğretim için alınan öğrenciler arasında Milli sporcular ile süper lig, I. Lig ve II. Lig sporcularının başvurularının çok olması III. lig sporcularının yedekte kalmasına sebep oldu. Spor bilimleri bölümü birinci öğretimini kazandığı açıklanan 40 birinci, 40 ikinci öğretim öğrencisi arasında 17 Milli sporcunun olduğu gözlemlenirken, 7 Süper Lig ve 9 tanede II. Ligde görev yapan sporcunun olması dikkatlerden kaçmadı. 5 birinci 6 ikinci öğretimde olmak üzeren toplam 11 III. Ligde oynayan sporcunun tercihi de SDÜ oldu.

YEDEK KULÜBESİ BİLE BAŞARILI
Gerek birinci öğretim gerekse ikinci öğretim için yapılan başvurulara arasında Milli sporcular ile süper lig, II. Lig ve III. Lig sporcularının fazla olmasının yanında Türkiye derecesi bulunan ferdi sporcularda listede yer aldı. Spor Bilimleri birinci öğretime Türkiye derecesine sahip 5 ferdi sporcu kayıt hakkı kazandı. SDÜ’yü tercih eden ve özel yetenek sınavlarına başvuru yapan sporcuların kalitesinin yüksek olması çok sayıda III. Lig ve Türkiye derecesi olan ferdi sporcuların yedek listeye kalmasına neden olurken amatör ligde mücadele eden sporcularda yedek listeye kaldı. Yedekler listesinde ismi açıklanan öğrenciler arasında 26 öğrencinin Süper lig, II. Lig ve III. ligde ve Türkiye derecesine sahip ferdi sporculardan oluşması dikkat çekti.

MİLLİ SPORCULARIN GÖZDESİ
Sağlık alanında Milli Sporcuların gözdesi olan SDÜ’ye Spor Bilimleri Bölümünde de yoğun ilgi gösterdiler. Milli sporcu ve lig sporcularının SDÜ Spor bilimleri bölümünde yer almaları ile Isparta’da spor alanında da ilgi odağı olması sağlanmış olacak. Ferdi Sporcularda ise çok sayıda Türkiye derecesi yapmış sporcunun tercihi SDÜ oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum