Mimar Sinan Caddesi Bariyer İhalesi 18 Şubat’ta

Isparta Belediyesi, Mimar Sinan Caddesinde yapacağı kalıcı bariyerler için proje hazırlıklarını tamamlandı ve ihaleye çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2011 11:00
Mimar Sinan Caddesi Bariyer İhalesi 18 Şubat’ta

Genişletilmiş İl Trafik Komisyonu kararı doğrultusunda 1 Aralık 2010 tarihinde Mimar Sinan Caddesi’nde yayalar için bariyer uygulaması başlatılmıştı. Bu uygulamaya dönemin Valisi Ali Haydar Öner, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, büyük destek vermiş, biran evvel kalıcı bariyerlerin yapılması gerektiği konusunda fikir beyan edilmişti.

Bu tarihten sonra 24 Ocak’ta tanınan sürenin dolduğu gerekçe gösterilerek Emniyet Müdürlüğü bariyerleri kaldırmış, cadde yine eski haline dönmüştü.

Isparta Belediyesi, yapacağı kalıcı bariyerler için proje hazırlıklarını tamamlandı ve ihaleye çıktı. 18 Şubat’ta yapılacak ihalenin ardından şayet ihaleyi kazanan firma olursa iş teslimi 10 gün sonra gerçekleştirilecek. İşin tamamlanma süresi olarak da 60 gün süre tanındı. Yani mayıs veya haziran ayı gibi caddede yayalar için kalıcı bariyerler yerini almış olacak.

Ayrıca, araçlar için cadde boyunca kısa süreli duraklama için parkmetrelerin de yapılacağı öğrenildi. Hatırlanacağı üzere 15 dakika aracını park eden 1 lira, 30 dakika park eden 2.5 lira, 45 dakika park eden 5 lira ve 1 saat park eden 10 lira ödemesi kararı da alınmıştı.



Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum