Mimar Sinan Caddesi bilmeceye Döndü

Isparta'da Park Yasağı Getirilen Mimar Sinan Caddesi'nde Kısa Süreli Parka İzin Çıkarken, Demir Bariyerler de Kaldırılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2010 17:30
Mimar Sinan Caddesi bilmeceye Döndü

Isparta'da park yasağı getirilen Mimar Sinan Caddesi'nde kısa süreli parka izin çıkarken, demir bariyerler de kaldırılıyor. Trafik komisyonunun aldığı karar sonrası Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Mimar Sinan caddesinde anket yaptırmış, esnafın işinin yüzde 30'lara varan oranda düştüğü tespit edilmişti.

Vali Ali Haydar Öner'in başkanlığında toplan İl Trafik Komisyonu'nda Mimar Sinan caddesindeki uygulama yeninden masaya yatırıldı. Toplantıya cadde esnafı da katılarak görüşlerini açıkladı. Mimar Sinan Caddesi esnafı adına konuşan Ali Kurtay, uygulama başladığından bu yana yüzde 50, bazen yüzde 60'lara varan oranlarda işlerinde azalma olduğunu, siftah yapmadan dükkan kapatan esnafların olduğunu belirtti. Kurtay, yeterince otoparkın olmadığını, özel arabasıyla işine gelen bir esnafın aylık ortalama 100 liralık benzin harcarken, buna mukabil aracını otoparka koyan bir esnafın aylık 150 lira otopark ücreti verdiğini, bu durumların esnafı zora soktuğunu anlattı. Vali Öner de eleştiri yaparken yapıcı olmak gerektiğini söyledi. Öner, "Önceleri uygulamayı alkışlarla karşılayan esnaf birde baktım ki gazetelerde ve televizyonda uygulamayı eleştiriyor. Ben sizlere bazen sorular soruyorum, bu sizleri eleştirmek için değil birlikte ortak yolu bulmak içindir." dedi.

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da caddeye konan demir bariyerlerin oluşturduğu görüntü kirliliğinden kendisinin de memnun olmadığını ifade etti. Gürkan, bariyerlerin kendisine lazım olduğunu belirtti. Yapılan konuşmaların ardından kısa süreli duraklama yapılması ile birlikte caddenin her iki tarafına konan demir bariyerlerin kaldırılarak yerine göze hoş gelen çiçekliklerle donatılmasına, yaya geçişlerinin belirlenen noktalardan yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Bundan böyle 15 dakika için 1 lira, 30 dakika için 2,5 lira, 45 dakika için 5 lira ve bir saat için 10 lira park ücreti alınmasına karar verilirken, bir saatten fazla park yapılamasına kesinlikle izin verilmeyecek. Kaymakkapı Meydanı'nda Belediye İşhanı tarafındaki bariyer uygulaması ise devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum