Mimarlara Eğitim Programı

Isparta Mimarlar Odası, Şantiye Şefliği Bilgilendirme ve İş Güvenliği eğitimi düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2012 10:31
Mimarlara Eğitim Programı

Bu eğitime Isparta, Burdur ve Bucak’tan mimarlar katıldı. İş Güvenliği Uzmanı Nasuh Boztepe, yeni dönemde mimarların sorumluluğunun arttığını, cezai müeyyidelerin uygulamaya konulacağını anlattı.

Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, depreme dayanıklı binalar yapmak için mimarlara düşen görevler ve sorumlulukları öğrenmek adına, bu tür eğitim faaliyetlerini sürdüreceklerini ifade etti. Kuyu, “Son zamanlarda bakanlıktan üst üste genelgeler ve yönetmelikler yayınlanıyor. Bunların amacı inşaatların daha denetimli, daha kontrollü yapılması. Özellikle depremlerle karşı karşıya kaldığımız günümüzde acı tecrübeler yaşıyoruz. Dolayısıyla inşaatların yapımı, yapı denetimi noktasında genel anlamda bakanlık bir kat daha fazla önem vermeye başladı. Bununla ilgili sorumluluk alanları ve çalışma alanları biraz daha netleşmeye başladı. Eskiden bir usta çıkıp da bu inşaatı ben yaptım, bitirdim derken şimdi çalışma daha teknik anlamda sınırlandırıldı. Müteahhitlerin, yapı denetiminin ve mimarların sorumlulukları daha netleşmeye başladı” dedi.

Isparta Mimarlar Odası’nın düzenlediği, Şantiye Şefliği Bilgilendirme ve İş Güvenliği eğitimi gün boyu devam etti. Eğitimin sonunda mimarlara sertifika verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.