Minik Eller Büyük İşler

Minik Eller Büyük İşler

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2018 10:31
Minik Eller Büyük İşler

Mavi Gül ve Özel Isparta Bilim İlkokulu’nun minik öğrencileri Uluslararası Sosyal Finansal Liderlik Eğitimi Projesi kapsamında ürettikleri ürünleri 24 – 25 Şubat tarihlerinde IYAŞPark AVM’de sergileyecek. 

Mavi Gül’lü ve Özel Isparta Bilim İlkokul’lu minik ellerin büyük uluslararası projesi sergilenmeye hazırlanıyor. Mavi Gül Kreş ve Anaokulu ve Çocuk Kulübü, Öğretmen Akademi Vakfı aracılı ile yürütülen projenin Uluslar arası adı: Aflatoun; Türkiye’deki ismi ise beş taş olarak kabul gören Sosyal Finansal Liderlik Eğitimi Projesini çalışıyor. Proje basamaklarından biri olan sergi IYAŞPark AVM’de 24-25 Şubat 2018 tarihinde 7 okulla beraber yapılacak.    

Proje Türkiye’nin 12 farklı ilde eğitimin farklı kademelerinde pilot olarak çalışılıyor.  Geçen eğitim öğretim yılında eğitmenlerin kendi okullarında yaptıkları çalışmalar öğrencilerde olumlu davranış geliştirdi. Böylelikle 12 farklı ilde eğitimin farklı kademelerinde çalışılmaya başlandı.

Isparta’da bir ilk olarak eğitimin farklı kademelerinin  (okul öncesi, ilkokul, orta okul, lise) aynı anda özel ve devlet okulları, hepsinin bir arada çalıştıkları projenin sergi aşamasını gerçekleştirecek.   

mavi1.jpg

SINIRSIZ İSTEKLER DEĞİL İHTİYAÇLAR

Uzun vadede soysal sorumluluk ve finansal okuryazarlık bilinci kazandıran proje okul öncesi dönemde de seviyeye uygun temel davranışlar geliştirmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda hedeflenen davranışlar geliştirilirken, çocuklarda sosyal sorumluluk, kazanma, paylaşma, yaratıcı düşünme, beyin fırtınası yapabilme davranışları geliştiriyor. Sınırsız istekler değil, ihtiyaçlar belirlenirken varlığı ve yokluğu öğreniyor. Çocukta tasarruf bilinci gelişiyor. Gördüğü nesnelerin değerlendirilebilirliğini düşünüyor. Ortaya çıkan aktiviteler sergileniyor. Sergide yer alan ürünler çocukların tamamıyla sanatsal ve yaratıcı zekalarının ürünleri. Öğrenciler velilerden de sınırsız destek alıyorlar.

Mavi Gül kreş anaokulu ve çocuk kulübünün 5-6 yaş grupları, proje çalışımı ve kendilerine özgün çalışma planları, yabancı dil desteği, PDR uzmanları ve  uzman kadrosu sayesinde  öz güveni yüksek bireyler olma yolunda ilerliyorlar.

Projeyi çalışan yedi okulun öğrenci, öğretmen ve velileri arasında Mavi Gül ailesi tek okul öncesi eğitim kurumu olarak yer alacak.

Özel Isparta Bilim İlkokulu da projeyi çalışan tek özel ilkokul. Özel Isparta Bilim İlkokulu Isparta’da ilk ve tek bilim ilkokulu olma özelliğini de taşıyor. 

Çocuklara daha çok zaman ve ilgi sloganıyla eğitim-öğretim camiasına giren ilkokul; çocukların ilkokul eğitimlerinin yanı sıra yetenek eğitimlerini de almasını sağlıyor. Az sayıda öğrencisi bulunan ilkokulun güvenlik tedbirleri de üst düzeyde. Finlandiya eğitim sisteminin etkileri bulunan ilkokulda veli memnuniyetleri yüzde 100. İsmi gibi bilimsel çalışmaları önemseyen okul bilim ve sanat aktivitelerini kulüplerinde çalıyor. Çocuklar yeteneklerine göre kulüp çalışmalarını yapıyor. Zil kullanmayan Bilim İlkokuldaki öğrenciler, güdülemeden uzak, zaman yönetimlerini kendileri yapıyor. Markaların arkasına gizlenmeksizin, MEB müfredat programı çerçevesinde kendilerine özgün programla bütünleşen bilim ilkokulu öğrencileri Bilsem’in sınav psikolojisinden uzak kalmaktalar. Çocuk mutlu ise başarı kendiliğinden gelecek, doğal merak dürtüsü ile bütün akademik eğitimin yapılabileceğini gösteriyorlar.

Mavi Gül Kreş, Anaokulu ve Özel Isparta Bilim İlkokulu kurucuları farklı eğitim anlayışları ile ses getirdiler. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.