Minik Işıl’ı Öldürmenin Cezası 12 Bin Lira

Yaklaşık 2 yıl önce Davraz Mahallesi’nde Antalya yolu üzerinde okula gitmek için karşıdan karşıya geçmeye çalışan minik Işıl Yıldırım’a(5) çarpan sürücü Y.S. 20 ay hapis cezası aldı ve bu ceza 12 bin lira para cezasına çevrildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2014 11:14
Minik Işıl’ı Öldürmenin Cezası 12 Bin Lira

5 yaşındaki ana sınıf öğrencisi Işıl Yıldırım 4 Ekim 2012 tarihinde Davraz Mahallesi’nde bulunan İstanbul Ticaret Odası Şehit Mustafa Gözütok Ortaokulu’na gitmek üzere anneannesi Emine Yıldırım’ın elini tutarak yoldan karşıdan karşıya geçmek istemişti. Bu sırada hızla gelen bir otomobil Işıl Yıldırm ve Emine Yıldırım’a çarpmış, çarpmanın etkisiyle minik Işıl 20 metre havaya fırladıktan sonra kafa üstü düşerek hayatını kaybetmişti. Kazayla ilgili yargılama süreci sona erdi.

HAKİM BİZİ SUÇLU BULDU

Yargılama sonucuna göre kazaya neden olan sürücü Y. S’ye 20 ay hapis cezası verilirken bu ceza da 12 bin lira para cezasına çevrildi. Y.S’nin ehliyetine de 2 yıl el konuldu. Işıl Yıldırım’ın babası İzzet Yıldırım, bu karara isyan etti. Hâkimin kendilerini suçlu bulduğunu ileri süren baba Yıldırım, “Hakim neden oradan geçti dedi. Orada okul var ancak ne okul geçidi ne de yaya geçidi var. Kızım okula gidiyordu. Yanında anneannesi vardı. Kayınvalidemi asli kusurlu bulundu. Şuanda oradan halen karşıdan karşıya geçen çocuklar var. Allah kimseye göstermesin” dedi.

BÖYLE ADALET OLMAZ OLSUN

Öte yandan Y.S’nin aldığı cezanın yeterli olmadığını ifade eden Yıldırım, Böyle adalet olmaz olsun. Benim çocuğum yandıysa başka çocuklar yanmasın. Gerekli önlemler alınsın. Anaokulu zorunluluğu var diye çocuğumuzu gönderdik. Okula giderken yola kurban ettik. Bu mu adalet? O yolda İşaret yok, tabela yok. Kaza olduktan sonra trafik ışığı konuldu ve çizgiler çizildi” şeklinde konuştu.

kent32

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum