Miniklere Elektriği Doğru ve Güvenli Kullanma Eğitimi!

AEDAŞ’tan, ilkokul öğrencilerine elektriği doğru ve güvenli kullanma eğitimi!

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ekim 2017 12:26
Miniklere Elektriği Doğru ve Güvenli Kullanma Eğitimi!

Isparta’da Ayvalıpınar, Kesme ve Sütçüler İlkokulu’nda öğrencilerle buluşan AEDAŞ yetkilileri, ‘’elektriği doğru kullanma, elektrik kazalarına karşı korunma ve güvenlik” konulu eğitim verdi.

Hedef ocak ayına kadar eğitim verilecek öğrenci sayısının 3 bine ulaşması.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çocuklara yönelik özel programlar geliştiren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş (AEDAŞ) bu çerçevede Isparta’da öğrencilerle buluştu. Isparta’da önce Sütçüler İlçesi’nde Ayvalıpınar İlkokulu’da 32 öğrenciye, ardından Kesme İlkokulu’nda 52 öğrenciye sonra da Sütçüler İlkokulu’nda 161 öğrenciye elektriği doğru kullanma, elektrik kazalarına karşı korunma ve güvenlik eğitimi verdi.

1-2-3 ve 4. Sınıf öğrencilerine ‘elektrik nedir, faydaları nelerdir, tehlikelerden korunma yolları ve elektriğin doğru kullanımı’ oyun şeklinde görsellerle uygulamalı olarak anlatıldı. AEDAŞ yetkilileri çocuklara oyunlarla desteklenen eğitimi verirken, öğrencilerin küçük yaşlarına rağmen eğitme oldukça yüksek bir katılım gösterdiği görüldü. Programın çocukların elektrikle ilgili bilinçlenmesinde büyük bir katkı sağladığını söyleyen okul yöneticileri, AEDAŞ yetkililerine teşekkürlerini sunarken, eğitime katılan öğrencilere AEDAŞ tarafından küçük hediyeler de verildi.

HEDEF 3 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞMAK
İnsan hayatının vazgeçilmez ihtiyaçlarından biri olan elektriğin doğru kullanımı için okullarda eğitim projesini bir süredir devam ettiren AEDAŞ, her yıl bu amaçla hizmet bölgesindeki okullarda çalışmalar yürütüyor. Bu yıl eylül ayından itibaren yeniden eğitimlere başlayan şirketin hedefi ocak ayı sonuna kadar 3 bin öğrenciye ulaşarak, elektriğin doğru ve güvenli kullanımı konusunda farkındalık yaratmak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.