Miryokefalon Zaferi 842 yaşında

Miryokefalon Zaferi 842 yaşında

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2018 09:53
Miryokefalon Zaferi 842 yaşında

Anadolu Selçuklu Devleti ile Bizans İmparatorluğu arasında gerçekleşen Miryokefalon Savaşı'nın 842. yıl dönümü dolayısıyla Türk Tarih Kurumunca düzenlenecek program kapsamında savaşın yaşandığı bölgeleri ziyaret edenler, tarihi yerinde yaşayacak.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, yaptığı açıklamada, Türk tarihi açısından Anadolu'da kritik ve tarihin seyrini değiştirecek üç önemli savaşın yaşandığını belirtti. Anadolu'nun kapılarını Türklere açan 1071 Malazgirt Savaşı, 1176 Miryokefalon Savaşı ve 1921 Sakarya Meydan Muharebesinin önemli mihenk taşları olduğuna dikkati çeken Turan, ancak Miryokefalon Zaferi'nin diğer iki zafer kadar kamuoyunda yeterince bilinmediğini ifade etti.

Turan, bu amaçla kurum olarak savaşın 842.  yıl dönümü dolayısıyla savaşın yaşandığı bölgelerde tarih açısından önemli olan bu zaferi, hem yerinde yaşayıp kutlamak hem de halkın tarihi olaylara vurgu yapmak amacıyla 15-16 Eylül tarihleri arasında Isparta'nın Eğirdir, Yalvaç ve Gelendost bölgelerinde panel ve tören düzenleyeceklerini söyledi.

KUTLAMALAR HAFTA SONUNDA 

Türk Tarih Kurumu, Gelendost Belediyesi ve Hamideli Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Miryokefalon Zaferinin’ 842’nci yıldönümü kutlamaları Gelendost ilçemizde Pazar günü gerçekleştirilecek. 

ANKARA’DAN ÇOK KALABALIK

BİR TOPLULUK KUTLAMA

TÖRENLERİNE KATILACAK… 

Miryokefalon Savaşının yıldönümü nedeniyle düzenlenecek etkinliklere başta Türk Tarih Kurumu ve Hamideli Derneği olmak üzere Ankara’daki çeşitli kurum ve kuruluşlardan  çok kalabalık bir topluluk katılacak. 

YABANCI BİLİM ADAMLARIDA KATILACAK.

Hafta sonu yapılacak olan etkinliklere katılacaklar arasında Japon, Rus, Sudan ve Suriyeli bilim adamlarıda bulunuyor.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum