Mobbing Psikolojik Bir Saldırıdır

Eğitim – Bir Sen Isparta Temsilciliği tarafından, Öğretmen Evi Toplantı Salonu’nda ‘İşyerinde Psikolojik Taciz’ konulu konferans düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2013 11:51
Mobbing Psikolojik Bir Saldırıdır

Konferansa konuşmacı olarak katılan Mobbing ile Mücadele Derneği Antalya Şube Başkanı Dr. Mehmet Ozan Uskut, Mobbing (işyerinde duygusal, psikolojik taciz, baskı) hakkında bilgiler verdi.

Isparta’da “İşyerinde Psikolojik Taciz” konulu konferans veren Mobbing İle Mücadele Derneği Antalya Şube Başkanı Dr. Mehmet Ozan Uskut, Mobbing’in psikolojik saldırı ve şiddet olduğunu vurguladı.

MOBBİNG PSİKOLOJİK BİR SALDIRIDIR
Mobbing ile Mücadele Derneği Antalya Şube Başkanı Dr. Uzkut, Mobbing’in iletişimde tek yönlü ve çift taraflı kesilme olduğunu söyledi. Dikey, yatay ve düşey olmak üzere 3 türe ayrıldığını belirten Dr. Uzkut açıklamasında ise; “Kişisel kusurlarından yararlanılarak yapılır. İletişim tek yönlü olarak kesilir. Daha sonra çift taraflı olarak kesilme ile devam eder. Psikolojik bir saldırıdır. Mobbing’e uğrayan kişi hiçbir şey yapamaz hale gelir. Artık o kişinin başarı elde etmesi mümkün değildir” diye konuştu.www.ajans32.com

KENDİNİ YÜKSEKTE GÖRENLER MOBBİNG UYGULAR
Mobbing’in kimlere yapıldığını açıklayan Dr. Mehmet Ozan Uzkut, çevreleri tarafından seçilen insanlara uygulanır. Başarılarını çekemeyen kişiler tarafından yapılır. Kendilerini olduklarından daha büyük göstermek isteyen kişiler tarafından uygulanan psikolojik bir tacizdir şeklinde konuştu.

FAŞİZM MOBBİNG’İN EN İYİ UYGULAMASIDIR
Mobbing’in süreklilik içermesi gerektiğini belirten Dr. Uzkut; “Psikolojik tacizdir. kuşatmadır, aşağılayıcı ve psikolojik travma ile zarar vericidir. Sistematik olarak kişiye karşı yürütülen yıldırma politikasıdır. Psikolojik sürekli şiddet içerir. Fiziksel taciz ve şiddet ile beraber sözlü taciz, (0) iletişim, yok sayma, dedikodu yapmaktır. Mobbing baskısı şahısa özeldir. Kişileri ayrıştırmak için yapılır. 1 kişiye Mobbing uygulanır ise o toplumda bulunan herkes etkilenebilir. Bireysel açıdan aile yapısını zedeler. Şüphe ve güvensizliği tetikler. Umutsuzluğa sürükler. Kişi yeni bir şeyler yapamaz hale gelir. Faşizm Mobbing’in en iyi uygulamasıdır” ifadelerini kullandı.ajans32

3 BİN BAŞVURU ALDIK, 600’Ü GERÇEK MOBBİNG
Mobbing İle Mücadele Derneği Antalya Şube Başkanı Dr. Mehmet Ozan Uskut, ayrıca kendisinin de yıllar önce Mobbing’e maruz kaldığını açıklayarak, kendime gelmem 5 senemi aldı. Bende Mobbing mağduruyum. Antalya’da derneğimizi açtığımızdan buyana 3 bin başvuru aldık. 600 şikayetin gerçekte Mobbing olduğunu gördük. Her olaya Mobbing denilmesi gerçek Mobbing mağdurlarını engellemiş oluruz dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum