Mobesalar Affetmiyor

Son bir ay içinde kameralar ‘Bu da yapılır mı? Dedirten düşündürücü kaza görüntüleri kaydetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2011 11:50
Mobesalar Affetmiyor

Isparta’da kent merkezinin güvenliğini sağlamak amacıyla şehrin kritik noktalarına yerleştirilen Kent Güvenlik Yönetim Sistemi(Mobese) kameralarına ilginç görüntüler takılıyor.

Son bir ay içinde kameralar ‘Bu da yapılır mı? Dedirten düşündürücü kaza görüntüleri kaydetti.

230 Karakavak caddesinde bulunan kavşakta dikkatsizlik nedeniyle yaşanan kaza saniye saniye kameralar tarafından kaydedildi. Ana yola kontrolsüz bir şekilde çıkan ve üzerinde iki kişinin bulunduğu motosiklete hızla gelen bir otomobil çarpıyor.

Çarpmanın etkisi ile motosiklet sürücüsü ve yanındakiler yaklaşık 10 metre sürükleniyor. Yaralılara ilk müdahaleyi çevreden gelenler yapıyor.  Yine Isparta’nın hemen girişindeki kavşakta kırmızı ışık ihlali nedeniyle yaşanan trafik kazası da an be an kaydedildi.  Diğer araçların kırmızı ışıkta beklediği sırada karşıya geçmek isteyen sürücü bir araçla çarpışıyor.

Araçların ciddi hasar gördüğü kazada sürücüler de yaralanıyor. Sürücülerden birisi aldığı darbenin etkisi ile kafasını tutarak dışarı çıkıyor. 

Diğer bir kazada ise yolda ilerleyen bir motosiklete yan yoldan çıkan bir araç çarpıyor. Çarpmanın etkisi ile sürücü yola savrulurken, kazayı hafif sıyrıklarla atlatıyor.  Gökçay Kavşa’ğında meydana gelen gazada ise yukarıdan gelen araç kamyoneti son anda fark ederek frene basıyor. Ancak, aracın ön kısmı ciddi hasar görüyor.  Komando Kavşağı’ndaki kazada ise üç araç kazaya karışıyor. Kırmızı ışıkta bekleyen araçlara arkadan gelen bir kamyon çarpıyor. Çarpmanın etkisi ile panelvan minibüs öndeki araca çarptıktan sonra sağ taraftaki orta refüje çıkıyor.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Mobese Takip Merkezi Sorumlusu Haluk Kundur,  Kent Güvenlik Yönetim Sistemi(Mobese)’nde 38 ayrı noktada 63 kameranın bulunduğunu söyledi. Kundur, 360 derece dönebilen kameraların 120 metreden mesafeden çektiği fotoğraf ve görüntüler sayesinde şüphelilerin anında tespit edilebildiğini ifade etti. Kundur, hırsızlık, kavga ve şüpheli şahısların anında ekiplere bildirerek suçüstü yapıldığını anlattı.

Mobese sayesinde hiç kimse elini kolunu sallayarak suç işleyip gidemeyeceğini belirten Kundur, ayrıca şehrin giriş ve çıkışında 4 ana noktada oluşturulan `plaka okuma` sistemi sayesinde şüpheli ve aranan araçlar anında merkeze iletilerek polisin kısa sürede gereğini yaptığını anlattı.

Türkiye`nin en nitelikli sistemini kurduklarını kaydeden Kundur, mobesenin kişilerin özel yaşamlarına ilişkin gerekli duyarlılığı gösteren bir sistem olduğunu hatırlatarak, elde edilen görüntülerin sadece suç teşkil eden eylemler yönüyle değerlendirileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.