MOBESE’den Kaçmaz

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, kent güvenliğinde MOBESE’lerin ne denli önemli olduğunu MOBESE’ler aracılığıyla aydınlatılan olayların verilerini aktararak dile getirdi. Verilere göre son 6 ayda, 748 olay MOBESE’ler aracılığıyla aydınlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2013 19:23
MOBESE’den Kaçmaz

Kent güvenliğinde MOBESE’lerin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seren verileri İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, açıkladı. Isparta Emniyeti son 6 ay içerisinde toplam 748 olayı MOBESE’ler aracılığıyla aydınlattı.

Kentin çeşitli merkezlerine kurulan MOBESE’ler gece gündüz, kent güvenliği için çalışıyor. En ufak detayları bile atlamadan 24 saat kenti gözetleyen MOBESE’ler suç oranların azalmasında, suçluların yakalanmasında, olaylara erken müdahale gibi konularda da emniyet teşkilatının eli ayağı oluyor.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, MOBESE’lerin özel hayatı tehidt etmediğinin de altını çizerek, “MOBESE kamalarımız kentin çeşitli noktalarında yer alıyor. Bu noktalarda MOBESE’lerimizin gördüğü özel konutlar, sistemde otomatik olarak kararıyor. Yani, sadece kentin ortak kullanımındaki sokaklar, caddeler gözetleniyor. Özel hayatı tehdit eden bir durum söz konusu değil” dedi.

Son 6 ay içerisinde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) MOBESE kameraları ile aydınlatılan 748 olayın 7 çalıntı araç, 9 aranan şahıs, 4 ateşli silah, 21 aranan araç, 7 hırsızlık olayı, 3 adam kaçırma olayı, 39 kavga, darp ve yaralama olayı, 4 şüpheli paket, 30 trafiği tehlikeye düşüren araç, 3 izinsiz afiş olayı, 621 park ihlali konularında olay aydınlatıldı.

İl Emniyet Müdürü Or, MOBESE’ler kadar 155 Polis İmdat telefonunun da önemine değinerek, Isparta halkına en kaliteli güvenlik hizmetini sunma gayreti içinde olduklarını, bu aşamada halkın desteğinin başarılarını artıracağını kaydetti. 155 Polis İmdat telefonuna son 6 ay içerisinde 54 bin 68 ihbar geldi. Bu ihbarların 12 bin 926 tanesi aslı olan çağrı, 2 bin 194 tanesi asılsız çağrı ve 38 bin 948 tanesi de gereksiz çağrı olarak kayıtlara geçti.

Emniyet Müdürü Or, 155 polis imdat telefonun gereksiz yere meşgul edilmemesi konusunda da uyarılarda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.