Müftü Avcı 'Kan Bağışı Orucu Bozmaz'

Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı yaklaşan Ramazan Ayı dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Müftü Avcı 'Kan Bağışı Orucu Bozmaz'

Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı yaklaşan Ramazan Ayı dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu.

İl Müftüsü Avcı; “Önemli olan insandır. İnsan sağlığı olmadan hayırlı hizmetler yapılmaz. Biz müftülük olarak Ramazan boyunca merkezde öğlen namazından önce ve teravi namazlarından önce  olmak üzere günde 2 ayda 60 defa vaaz verilecektir. Bu vaazlar programı içinde çeşitli konular olduğu gibi insanlığı ilgilendiren kan bağışı, insan sağlığı üzerinde önemle durulacak. Bizim için önce insan sağlığı gelir. İnsan sağlığı olmadan  hayırlı hizmetler yapılamaz.

Ramazan boyunca kan bağışında bulunmak dinimize göre en iyi sadakadır. Çünkü kan bağışında bulunan bir insan hayat kurtarıyor. Bir insanın hayatını kurtarmak dinimizce tüm insanlığın hayatını kurtarmak kadar sevaptır. Isparta’da tüm Ramazan hazırlıkları tamamlandı, ramazan ayı için özel program yaptık, merkezde 11 camide Hatim-i Şerifle Teravih Namazı kılınacaktır”dedi.

Ayrıca bayanlara yönelik vaiz ve irşat hizmetleri Ramazan ayı boyunca devam edecek diyen Avcı; “Ramazan Ruhların uyarıcı, telkin ve öğütlere her zamankinden daha çok açık olduğu,  manevi duyguların canlılık kazandığı kardeş ve sevgi bağlarının güçlendiği mubarek aydır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.