Muhalafet Listeyi Beğendi

MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile CHP İl Başkanı Vedat Şenol AK Parti'nin Meclis listesini yorumladı. Başkanlar liste konusunda “Çorba liste” değerlendirmesinde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2014 17:06
Muhalafet Listeyi Beğendi

AK Parti’de belediye meclis üyeliği aday listesi kamuoyuna yansımıştı. Nuri Uzaktaş’ın kontenjanında MHP’li Uğur Bestelci, Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Seyfettin Kalem ve DP’li Nuri Selçuk isminin yer alması siyaset gündemine bomba gibi düştü. AK Parti’nin o listesi CHP ve MHP’nin il başkanlarına soruldu. İl başkanlarından çarpıcı açıklamalar geldi.

ÇORBA LİSTE
CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AK Parti listesi için çorba liste derğerlendirmesinde bulundu. Şenol, partilerin meclis üyelerini belirlerken hem şehir içindeki dengeleri gözetmesi, hem toplumun önemli isimlerini almaya çalışması, hem de örgütün gücünü göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Şenol, “AKP’nin Belediye Meclisi listesi bence tam bir siyasi çorba. İnsanlar her dönem bir yere gidip geliyorlar. Dik duruş göstermiyorlar. İnsanlar kendi partilerine küsebilirler ama bir dakikada partilerini satmamaları gerekir. Omurgalı siyaset dediğimiz de bu. Küsme kırlıma ayrı bir olay ama bir dakikada karşı tarafa geçmek düşündürücü. Hayırlı olsun. AKP çorba yapıda liste oluşturmuş. Toplum değerlendirme yaparken bu arkadaşlar AKP’de mi MHP’de mi DP’de mi siyaset yapıyor diye düşünecekler Bu da kafa karışıklığına neden olacak” dedi.

BİZİM ARKADAŞLARIMIZ BAŞKA PARTİLERLE DİYALOG İÇİNDE OLMADILAR
CHP’nin liste yaparken toplumun sevilen sayılan isimleri ile görüşüp liste oluşturduklarını kaydeden Şenol, “Özellikle başka partiyi tercih etmeyi düşünenlere hiçbir şekilde teklif götürmedik. Başka partilerle görüştüğünü öğrendiklerimizle de görüşmeyi kestik. Bu çok önemli. Parti içinde muhalefet yapılabilir ama illaki başka partiye mi geçmek lazım. Bizim belirlediğimiz arkadaşlarımızın hiç biri bir başka partiyle diyalog içinde olmadı. Bu işi bu şekilde yürütmek lazım” diye konuştu

BESTELCİ VARSA DEĞERLENDİRİRİZ
Öte yandan MHP İl Başkanı İsa Yalçın da “Öncelikle bu listeyle alakalı özel bir değerlendirme yapmak doğru değil. Bu liste kesinleşinceye kadar her şey olabilir. Basın mensuplarına geçen hafta omurgalı siyaset yapılmalı demiştim. Buradan kastımız insanların bir başka partide siyaset yapması değil, insanın şuurlu şekilde ne yaptığını bilen gittiği yere hak ederek orada olmasıdır.

İsimler üzerinden yorum yapmak istemiyorum ama Seyfettin Kalem için kendisi MHP’den Belediye Meclis üyeliği yaparken bir ihraç talebiyle disiplin kurulan sevk edilmiştir. Partiden istifa ederek bağımsız meclis üyesi olarak siyaset yapmıştır. Kendisi başka bir siyasi partiden aday olup seçilebilir. Ben bir siyasetçi olarak Seyfettin Beyin aday olmasında anormallik görmüyorum. Oy verecek vatandaşların değerlendirmesini kestirmek mümkün değil.

Uğur Bestelci ile görüşmedik. Ondan sonra değerlendirmelerimizi tane tane santim santim değerlendireceğiz. Burada bir şey söylersem yanlış anlaşılır. AKP’nin bu olası listesinde, Uğur Bestelci dışında herkesin gereklilikleri, talepleri haklı olabilir. Sayın Bestelci bu işin içinde vardır yoktur demiyorum ama varsa bu durumu santim santim değerlendirir süreci anlatırız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum