Muhalefet Kaçıkoç'a Yüklendi

ITSO’daki teşvik zirvesi krize dönüştü. Muhalefet bombardıman başlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2011 17:14
Muhalefet Kaçıkoç'a Yüklendi

ITSO’daki teşvik zirvesi krize dönüştü. Muhalefet bombardıman başlattı.

Demokrat’ın gündeme getirdiği ITSO’daki muhalefetsiz teşvik zirvesi siyasi krize yol açtı. CHP ve MHP Milletvekillerinden sonra bu partilerin il başkanları ITSO yönetimini yerden yere vuran açıklamalar yaptılar.

YALÇIN: KAÇIKOÇ O KOLTUĞA YAKIŞMIYOR
MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ITSO’nun tarafsızlığını yitirdiğini belirterek “ITSO Başkanı Kaçıkoç büyük bir pişkinlik örneği göstererek bu olayı da ört bas etmeye çalışacaktır. Kendisi 3 binden fazla üyesi olan bu kurumun koltuğuna yakışmamaktadır. Ve yine kendisi bir takım ticari hesapları uğruna maalesef iş dünyasının önünde engel olarak durmaktadır. Tarafsızlığını yitirmiş bir başkan olarak bu makamda görev yapması sakıncalıdır” dedi.

ERDOĞAN: KENDİNİZE ÇEKİ DÜZEN VERİN
CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan ise Isparta’nın ticaretine ve geleceğine yön veren toplantıyı normal vatandaş gibi gazeteden öğrenince şok olduğunu söyledi. Erdoğan “ITSO siyaset güden bir kurum olamaz. Bunu kabullenmek mümkün değil. ITSO yönetimi kendisine bir an önce çeki düzen vermelidir. İktidar partisine bağlı hareket ediyorsa bu yanlışlıktan kurtulmalı. ITSO gibi bir kurum bu yanlışa nasıl düşer hala hayret ediyorum” diye konuştu.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda geçtiğimiz günlerde teşvikteki sorunlar ve yılsonunda çıkması beklenen Yeni Teşvik Yasası’yla Isparta’da hangi sektörlerin desteklenmesi gerektiği ve Yeni Teşvik Yasası’nın nasıl belirleneceği ile ilgili toplantı siyasi krize yol açtı.

ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’un organizasyonuyla gerçekleştirilen toplantıya sadece AKP Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, AKP İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özçelik ve oda yöneticileri katılmıştı.

ÖNCE VEKİLLER İSYAN ETTİ
Muhalefet partisine mensup CHP Milletvekili Ali Haydar Öner ile MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, toplantının iktidar odaklı gerçekleştirilmesine tepki gösterip ITSO yönetimini sert bir dille eleştirmişlerdi. Dünde bu partilerin il başkanları konuştular. İl Başkanları vekillerden daha sertti.

İŞTE O BOMBARDIMAN
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın, ITSO’nun muhalefeti es geçerek toplantı yapıp bunu da basına ‘Teşvik zirvesi’ başlığı altında göndermesinin abesle iştigal olduğunu söyledi.

KAÇIKOÇ’A İMALI MENFAAT GÖNDERMESİ
ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’un tarafsızlığını yitirdiğini söyleyen Yalçın, “Görevine başladığından beri bir takım ticari hesaplarını gerçekleştirmek için maalesef Isparta iş dünyasının önünde engel olarak durmaktadır. Kesinlikle tarafsızlığını yitirmiş bir başkan olarak görev yapması sakıncalıdır” dedi. Yalçın şöyle konuştu.

“Kendi menfaatlerini koruma noktasında gösterdiği hassasiyet Ticaret Odası’nın başkanına yakışmayacak şekilde büyük bir geçmişi olan bu kurumu yıpratmaktadır. Hasan Hüseyin Kaçıkoç bu davranışlarıyla Isparta’ya kaybettirmeye devam edecektir. Kendisi bu konuyla ilgili olarak da tahmin ediyorum büyük bir pişkinlik gösterip olayı ört bas etmeye çalışacaktır. Bundan sonraki çalışmaları Isparta sanayisine yönelik değil kendi menfaatlerini korumak için olacaktır. Bu davranışından ötürü kınıyorum. MHP olarak kendisine güvenmiyoruz. Kendisi 3 binden fazla üyesi olan bu kurumun koltuğuna yakışmamaktadır. Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin en kısa zamanda bu olaya müdahale edip çözüm bulmaları Isparta sanayisinin hayrına olacaktır”

ITSO’YA KENDİNE GEL MESAJI
CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan ise Isparta’nın teşvik beklentileri adı altında yapılan toplantıyı normal bir vatandaş gibi gazeteden öğrenip şok olduğunu açıkladı. Erdoğan, “Bu toplantıda AKP Milletvekilleri var, sivil toplum var. AKP İl Başkanı var. Toplantıda neler tartışıldı bunları bilmiyoruz. Isparta’nın 4 milletvekili var. En azından o toplantıya katılan milletvekilleri muhalif vekillerin de bu toplantıya çağrılması gerektiğini söyleyebilirlerdi” diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti. “Aldığım bilgilere göre ITSO Başkanı biz bize toplandık demiş. Yönetim kurulu olarak toplanmış olabilirler fakat bu toplantıda 2 vekil, il başkanı bulunduğu zaman o biz bizelikten çıkar. Ona iktidar partisinin toplantısı denir. ITSO bu yanlışa nasıl düştü hayret ediyorum. Bizim de muhalefet partisi olarak ITSO’nun ‘Muhalefetle işimiz olmaz’ gibi bir düşüncesi varsa onlara söyleyecek sözümüz yok. Sanayi odaları bir şehrin geleceğine ticaretine yön veren kuruluşlardır. Siyaset güden yerler değildir. ITSO’nun bunu yapmasını kabul etmek mümkün değildir. Kendisine çeki düzen vermeli iktidar partisine bağlı olarak hareket ediyorsa bu yanlışlıktan bir an önce kurtulmalıdır. ITSO’yu bu tavrından dolayı kınıyorum" dedi.

(Demokrat)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.