Muhalefet Suçu İktidara Yükledi

Karayolları Bölge Müdürlüğü çalışma ağı içerisindeki Sav-Üniversite arasında bulunan çift yol çalışmalarının halen bitirilememesinde muhalefet suçu iktidara yükledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2013 13:51
Muhalefet Suçu İktidara Yükledi

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ‘İşi bizim belediyeye teslim etsinler yapalım’ derken, CHP İl Başkanı Vedat Şenol, ‘Isparta’nın cezalandırıldığını düşünüyorum. Bunun sorumlusu AKP iktidarıdır, bölge müdürlüğüdür” dedi.

Isparta’da Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk sahası içinde olan Sav-Antalya Çevre Yolu-Üniversite güzergahındaki yol yapım çalışmaları aradan iki yıl geçmesine rağmen halen bitirilemedi.

Çevre yolu üzerinde kavşak düzenlemesi yapılamadı. Sav ve üniversitesi güzergahındaki açık logar kapakları tehlike saçıyor. Üniversite güzergahındaki refüjlerdeki kaldırımlar tahrip oldu. Güzergahlarda trafik işaretlemeleri yetersiz. Şehre üniversite ve Sav girişinde yol aydınlatmaları olmaması nedeniyle adeta bir köye giriş manzarası yaşanıyor. İşte tüm bu olumsuzluklar muhalefeti isyan etme noktasına getirdi.

MHP ve CHP’li il başkanları iktidarı beceriksizlikle suçladı
Isparta’da Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk sahası içinde olan Sav-Antalya Çevre Yolu-Üniversite güzergahındaki yol yapım çalışmalarının bitirilememesine Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan sonra muhalefetin diğer temsilcileri de isyan etti.

YALÇIN: GÜNAYDIN İSMİNİ SÖYLERKEN BESMELE ÇEKİN
MHP İl Başkanı İsa Yalçın , iktidar milletvekillerinin Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ismini ağızlarına alırken ‘Besmele’ çekmeleri gerektiğini söyledi. Isparta Belediyesi’nin yapmış olduğu 80 km asfalt ve altyapıyı her ay istişare toplantılarında dile getiren AKP’lilerin bu şekilde tamamlayamadıkları yolun ayıbını örtme yönetim geliştirdiklerini belirten Yalçın, “ Gelip belediyemize bu işi beceremediklerini beyan etsinler.

Belediyemiz o eksiklikleri yapmaya hazırdır. Isparta’nın girişlerinde geçişlerde, kaldırımlarda, iktidarın yapamadığı yatırımdan ötürü doğan kirlilik ile yakışmıyor. Bu nedenle AKP milletvekilleri Isparta’ya altyapı hizmeti noktasında Belediye Başkanımızın adını ağzına alırken ‘Besmele’ çekmeleri gerekiyor. Bunu laf olsun diye söylemiyorum.

10 yıllık iktidarları süresi boyunca Isparta’ya verdikleri hizmetlerle, görev verildikten sonra MHP’li Merkez belediyenin hizmetlerini terazinin ayrı kefelerine koyalım o zaman ne olduğu ortaya çıkacaktır. Isparta’da iktidarın eksik bıraktığı hizmetlere baktığınızda diğer illere göre kıyaslandığında Isparta’nın nasıl itibarsızlaştırıldığını göreceksiniz.

Isparta’dan özür dilemesi gerekenler, gece gündüz hizmetine devam eden Belediye Başkanımıza karşı iftira kampanyaları düzenliyor, hizmetleri bazı güçler tarafından engellenmeye çalışılıyor. Başkanımızın milletten aldığı yetkiyi millet için kullanmak istemesinin önüne geçilmek isteniyor. Artık engel olmaktan vazgeçin. Yapmaları gereken , ‘biz bu işi nasıl yapabiliriz. Bu eksikliğimizi nasıl gideririz’ diye düşünmek. Eğer bunları gelip Belediye Başkanımıza iletirlerse , belediyemiz onların yapamadıklarını yapabilecek güçtedir” diye konuştu.

ŞENOL: ARTNİYET VAR
CHP İl Başkanı Vedat Şenol da iki yılıdır halen Üniversite-Sav güzergahındaki yol yapım çalışmalarının bitirilememiş olmasının izahı olmadığını söyledi.

Şenol, “Gerçekten Karayolları’nın çevre yolu düzenlemesi ilk başta olumlu bir hizmet gibi geldi. Ama ne hikmetse iki yıldır bu çalışma tamamlanmadı. İki yılda bu işi bitiremeyen bir kurumun bölge müdürünün istifa etmesi gerekir. Ya da anlaşılmayan bir durum var. Bir siyasi baskı mı var da bu iş bitmiyor? Şu bir gerçek kimse sorumluluk üstlenmiyor.

İktidar burada idaresizlik gösteriyor ya da bu işin bitmemesi Isparta’yı cezalandırma anlamı taşıyor. Böyle bir yolun halen bitmemesinin ardında iyi niyet aramıyoruz. Isparta’da 10 yıldır kamu yatırımları sıfır. Bu da onlardan biri. Yolun eski hali daha iyiydi hiç dokunmasalar daha iyiydi. Kavşak düzenlemesi yok.

Logar kapakları açık çoluk çocuk düşüyor. Girişlerde aydınlatma yok. Sanki köye giriyorsunuz. Kot yüksek olduğu için Davraz Mahallesini su basıyor. Beni anlamadığım Vali, Bölge Müdürü orada inceleme yapmıştı. Herkes görüş bildiriyor ama ne yazık ki yapılmıyor. Neden yapılmıyor bunun sorulması lazım. Ben Isparta’nın cezalandırıldığını düşünüyorum. Bunun sorumlusu AKP iktidarıdır, bölge müdürlüğüdür. Bölge Müdürü’nün çıkıp açıklama yapması gerekir. Yolu bitirememesinin ardında kendi elinde olmayan bir şey varsa istifasını vermelidir” diye konuştu.

BAŞKANDAN VEKİLLERE VERYANSIN
İktidar milletvekillerini de 1.5 km’lik yolu 2 senedir yaptıramamakla eleştiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, vekillere ateş püskürmüştü. Başkan açıklamasında “Halkımız bu yolun karayollarını ait olduğunu bilmiyor, iktidar milletvekilleri de bilmiyor herhalde. Yıllardır bu böyle sürmez.

Benim arkamdan konuşmasını biliyorlar. Sayın Recep Özel ‘şundan dolayı, bundan dolayı gelmedim’ diyerek Gül Festivali’ne laf atıyor. Sayın Sadi Bilgiç, ITKM’yi kendileri yıktıkları halde ‘Yusuf Ziya Günaydın buraları yıkmasaydı, şimdi buralar bitecekti’ diyor. Bir kere kimin yıktığını kimin yaptığını bilmiyor. Gelsinler de önce bunları incelesinler. Şahsımı bu tip işlerle yıpratmaya çalışan milletvekilleri önce işlerine baksınlar.

Eğer bunu yapamıyorlar, yaptıramıyorlarsa gelsinler bana, ben burayı bir ayda yaparım. Burası 2 senede yapılamadı. Benim şehrimde başarılı bir belediye başkanlığı yapılıyor. O itibarı da sıfıra düşürmek istiyorlar. Acaba benim itibarımı sarsmak için mi yapmıyorlar. Şehir aylardır, yıllardır bu şekilde beklemez. Bu şehrin prestijini sarsmaya hakları yok. Burayla ilgilenilmesini ve yapılmasını istiyorum” görüşlerine yer vermişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.