Muhalefete Bacak Aralı Gönderme

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı için açıkladığı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili Isparta il başkanlarının Başbakan'ı da hedef alan açıklamalarına yanıt gecikmedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Haziran 2014 10:36
Muhalefete Bacak Aralı Gönderme

Cumhurbaşkanlığı üzerinden muhalefetin ağzının sulanmasını yadırgamadığını belirten AK Parti İl Başkanı Osman Zabun,Türkiye'de AK Parti iktidarıyla birlikte demokratikleşme süreci içinde çok ciddi adımlar atıldığını söyledi. Zabun, "Bunu defalarca dile getirdik ve çok ciddi iki Anayasa değişikliği referandumuna gittik. Türkiye'de 1961 ve 82 anayasaları kurgulama mantığı itibariyle millet iradesinin yönetime egemen olmasının önüne geçmek için masa başında oluşturulmuş senaryolarla kurgulanmak üzere barajlarla dolu anayasalardır. Her ne kadar cümleleri arasında hak ve özgürlükten bahsetse de aslında hak ve özgürlüklerin önüne geçmek adına en önemlisi de millet iradesinin önüne geçilmesi maksadıyla ustalıkla yerleştirilen barajlar vardır" dedi.

HALKIN SEÇMESİNİN ÖNÜNÜ AÇTIK
AK Parti'nin öncelikle aşılabilecek yasal düzenlemeleri yapmak suretiyle bu taşları temizleme noktasında önemli mesafe kat ettiklerini belirten İl Başkanı Zabun, "İki defa anayasa referandumu yapmak suretiyle ciddi bir mesafe aldık. Bu referandumlardan biri de bu ülkede artık Cumhurbaşkanı'nın seçiminin kriz olmaktan çıkarılıp millet iradesiyle Cumhurbaşkanı'nın seçilmesinin önünü açtık. Biz bunları gündeme getirirken o gün söz söyleyen muhalefetin, halkın iradesinin Cumhurbaşkanı seçme olgunluğuna erişmediğini, bu milletin Cumhurbaşkanı seçemeyeceğine dair ifadeleri vardı. Hatta o Anayasa referandumunda birçoğu hayır oyu vermek suretiyle bu tavırlarını ortaya koymuşlardı. Eğer bugün millet kendi Cumhurbaşkanını kendi seçme inisiyatifini eline aldıysa, bu AK Parti'nin öncülüğünde ve milletin desteğiyle gerçekleşmiştir" dedi.

TAVIRLARINA ALIŞTIK
Zabun, Muhalefetin çatı adayının kendilerini hiç ilgilendirmediğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kimi aday ederlerse etsinler. Bu millet kimin arkasından gideceğini kime bu yetkiyi vereceğini bu imkanı kimin sağladığını çok iyi bilmektedir. Hele hele demokrasinin beşiği olan Isparta'da, demokrasi mücadelesi sürerken AK Parti'nin tavrı ortadayken, bugün de demokrasi adına yapılacak tüm girişimlerin önünü tıkamaktan başka marifeti olmayan muhalefetin bugün Cumhurbaşkanlığı üzerinden ağzının sulanmasını aslında yadırgamıyorum, Çünkü bunların tavırlarına alıştık.”

BACAK ARASINDAN GÖLÜ YİYECEKLER
Muhalefet il başkanlarının çatı aday konusundaki açıklamalarına değinen Zabun, "Şimdi bir arkadaşımız Başbakan tek ayak üzerinde yakalandı demiş, golü yediğini söylemiş. Siyasi tarihe şöyle bir baksalar 8 defa bacak arasından nasıl gol yediklerini görecekler. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde de o gölü bir kez daha bacak arasından yiyecekler. Bizim aziz milletimizden başka dayanak noktamız yok. Hiçbir vesayet kurumuna yaslanmadık. Bu milletin üzerinde milletin seçmediği demokrasinin kılıcı gibi duran bir Cumhurbaşkanının, halk tarafından seçilmesiyle önemli bir mesafe daha kat edilmiş olacaktır. Ispartalı hemşerilerimiz de yine demokrasinin tarafında, yine hak ve özgürlüklerin tarafında yine kalkınmanın tarafında yer alacaktır. Bu bugünden bellidir" şeklinde konuştu.

ŞENOL’UN BU DAYATMAYA NE DİYECEĞİNİ MERAK EDİYORUM
CHP İl Başkanı Vedat Şenol'un 'Sayın Bilgiç bile oy verecektir ama söyleyemez' ifadelerinin AK Parti'de geçerli olan bir yaklaşım olmadığını kaydeden Zabun, " Daha çatı adayı açıklanır açıklanmaz hem CHP'nin üst düzeyinde milletvekili düzeyinde çatı adayı ile ilgili tepkilerin olduğunu cümle alem biliyor. Bu tür yaklaşımlar sadece CHP'de cereyan eder. Sayın Kılıçdaroğlu kimseyle istişare etmeden böyle bir kararın altına imza atmıştır. Sayın Şenol'un geçmişteki açıklamalarını da dikkate alarak bu dayatma karşısında ne diyeceğini merak ediyorum" açıklamasında bulundu.

ISPARTALI’NIN BAŞBAKANIMIZIN
ARKASINDA DURDUĞUNU BİLİYORUZ

Çatı aday İhsanoğlu'nun, Isparta'nın eniştesi olmasının Ispartalı seçmen üzerinde etkili olup olmayacağı yönündeki soruyu da yanıtlayan Zabun, " Bizim için esas olan gönül bağıdır. Soy bağı değildir. Soy bağı farklı bir konu. Ispartalı hemşerilerimizin gönlünde Sayın Başbakanımızın taht kurduğunu, nasıl bir sevgiyle Başbakanımıza bağlı olduğunu biliyoruz. İnşallah bu seçimde de Sayın Başbakanımız ya da partimizin göstereceği adayın arkasında duracağını hatta daha güçlü duracağını bugünden görüyoruz. Bundan kuşkumuz yok" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum