Muhalefetin Adayını ‘Baaddin’e Benzetti

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, muhalefetin Cumhurbaşkanı adayını ‘Baaddin’e benzetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2014 23:14
Muhalefetin Adayını ‘Baaddin’e Benzetti

Cumhurbaşkanı adayı Eklemeddin İhsanoğlu'nu isim vermeden eleştiren Soylu, "Buldukları adam kime benziyor biliyor musunuz? 12 yıldır bu ülkede başbakanlık yapmış dünyanın her tarafında bizim bütün değerlerimizi onuruyla beraber temsil etmiş kişinin karşısına, sosyal medyada 'Bahaddin' diye bir tip var, onu çıkarmışlar, yazıklar olsun" dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin il danışma meclisi toplantısına katılmak için bugün Isparta'ya geldi. Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı'nda saat 19.00'da gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İl Başkanı Osman Zabun ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan Soylu, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimi yapılacağını hatırlatarak, "İlk kez devleti bu millet ele geçirecek" dedi.

İSMİNİ SÖYLEMEDİ 'BAADDİNE' BENZİYOR DEDİ

Muhalefetin çatı adayı Eklemeddin İhsanoğlu'nu rakip olarak görmediklerini belirten Genel Başkan Yardımcısı Soylu, "Bir Cumhurbaşkanı adayı var biliyorsunuz, Kılıçdaroğlu onunla beraber. Doğru mu? Bu Bahçeli'ye ne demeli. O da onunla beraber, doğru mu? Buldukları adam kime benziyor biliyor musunuz? 12 yıldır bu ülkede başbakanlık yapmış dünyanın her tarafında bizim bütün değerlerimizi onuruyla beraber temsil etmiş kişinin karşısına sosyal medyada 'Bahaddin' diye bir tip var, onu çıkarmışlar, yazıklar olsun. Biz güçlü bir devlet olacaksak güçlü aktörlere ihtiyaç var. Biz isterdik ki başbakanımızın karşısında daha güçlü, daha kudretli, bizim ortaya koyduğumuz taahhütleri sonuna kadar takip edebilecek biri olsun" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA 'YALAN, AHLAKSIZ' DEDİ

30 Mart yerel seçimlerinden sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi terk edeceğini söyleyenlerin dersini aldığını belirten Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağır bir dille eleştirdi. soylu, "Ey Kılıçdaroğlu, cumhuriyet tarihi senin kadar yalancı ve ahlaksız bir siyasetçi görmedi ve görmeyecek. Bir yetim eli mi tuttun, taş üstüne taş mı koydun. Bir hastane mi yaptın. İnsanlarımızın özgürlüklerine ait bir adım mı attın. Türkiye bütün değerlerine zenginliklerine kavuşuyor. Kimle kavuşuyor. Recep Tayyip Erdoğan ve kadrolarıyla kavuşuyor. Onlar iftira atacaklar. Onlar şantaj yapacaklar. Ama millet 30 Mart'ta olduğu gibi onları sandığın dibine çökertecek" diye konuştu.

BAHÇELİ'YE, 'RAHŞAN'IN ETEKLERİNİN ALTINA GİRDİ'

Konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Soylu, şöyle dedi:

"Ya Bahçeli'ye ne demeli? Sen Rahşan Ecevit'in eteklerinin altına girdin de, bu millet seni 1999'da meclisin dışında bıraktı. Bu millet sana yine 10 Ağustos'ta gerekli cevabı verecek. İlk kez devleti bu millet ele geçiriyor. Onun için topyekün bir araya geldiler. Faiz ortakları, eski Türkiye'nin ortakları. Türkiye'nin bölünmesinden parçalanmasından medet umanlar ilk kez bir araya geldiler. Yıkım ekibi olarak, şer ittifakı olarak çalışıyorlar. Ama tarih bunun hesabını soracak."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum