Muhalefetten Sert Yanıt

CHP İl Başkanı Vedat Şenol ile MHP İl Başkanı İsa Yalçın AKPartili vekillere aynı sertlikte yanıt verdi. ise, “Faili meçhulleri çözük demeleri çok

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2014 11:00
Muhalefetten Sert Yanıt

AKP Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Recep Özel’in önceki gün muhalefete yaptığı eleştirilerle ilgili . MHP İl Başkanı Yalçın, “Konuyu başka yere çekerek, bizi tehdit edemezler” derken CHP İl Başkanı Şenol ise, “Faili meçhulleri çözük demeleri çok komik” dedi.

Önceki gün AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Recep Özel’in yeni il yönetimi tanıtım toplantısında MHP ve CHP’ye çatmasının ardından muhalefetin tepkisi gecikmedi. CHP İl Başkanı Vedat Şenol ile MHP İl Başkanı İsa Yalçın AKPartili vekillere aynı sertlikte yanıt verdi.

‘FAİLİ MEÇHULLERİ ÇÖZDÜK’ DEMESİ ÇOK KOMİK
CHP İl Başkanı Şenol, Bilgiç’in MHP’yi eleştirirken hızını alamayarak CHP’ye de çattığını bildirdi. Bilgiç’in bu ağzı görev arkadaşı Recep Özel’den aldığını ileri süren Şenol, fena yüklendi. İlk olarak faili meçhul cinayetler konusuna değinen Şenol, şunları söyledi; “Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümünde gayri meçhul cinayetlerin çoğunun aydınlatılmadığı ve özellikle de demokrasi şehitlerinin cinayetlerinin ortada kaldığı konusundaki görüşlerimizde bizi eleştirmiş ‘AK Parti’ye ve Başbakanımıza şükran duymaları gerekir’ demiş. Kusura bakmasın AKP hangi faili meçhul cinayeti çözmüş? Onların işi gücü Ergenekon ve Balyoz davasında orduyu çökertme operasyonu! Belki onlarla ilgili cinayetleri takip ettiler. Neden 1977 kanlı 1 Mayıs’ı, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi’nin katillerini takip etmediler? Sözde bulunmuş, salıverilmiş ve bir süre yatmış, çıkmış insanlarla kaldı hep. Bunun da AKP’yle ilgisi yok. Çoğu zaman aşımından gitti. AKP, işine gelen cinayetlerin üzerine gidiyor. AKP hiçbir faili meçhul cinayeti çözmemiştir. Aksine bunların zamanında faili meçhul cinayetler devam etmiştir. Yakalananların da çoğunun davası ya zaman aşımına uğramıştır ya da süreçleri devam etmektedir. Süreyya Beyin ‘faili meçhulleri çözdük’ demesi çok komik.”

YOLSUZLIKLARI AÇIKLAYAMIYORLAR
Öte yandan Bilgiç’in eleştirilerini yaparken artık kontrolünü kaybettiğini ileri süren Şenol, “Bizim ağzımızı bozduğumuzu söylüyor. CHP seviyeli eleştiri yaparak, yanlışlarını ortaya koymaktadır. Belden aşağıya vurarak kişisel hakaretimiz söz konusu değildir. Ama Sayın milletvekilinin ağzına gerçekten yakışmamaktadır. Onu sanırım Meclis’teki ağız dalaşlarından öğrendi. Kendisi aslında beyefendi bir kişiliktir ama Recep Özel’den nasıl siyaset yapılacağını öğrenmiş gibi. Sokak kabadayısı ağzıyla siyaset yapmak yakışmıyor. Isparta için hep birlikte eleştiri yapıyoruz. Eleştirileri soğukkanlılıkla karşılamak lazım. Son yolsuzluk operasyonlarını bugün hem Süreyya Bey hem de Recep Bey açıklayamıyor. ‘Bu konu açılmasın hücum edelim’ diyorlar. Gündem saptırmak için ikisinin de bu üslubu kullandığını düşünüyorum. AKP’nin Isparta milletvekilleri çok büyük telaş içerisindeler. Bu yüzden sağa sola saldırıyorlar. Ama biz onlar gibi seviyesi düşük cevaplar vermeyeceğiz. En güzel cevabı Isparta halkı verecektir” diye konuştu.

ACILI GÜNÜMÜZDE BİZE SALDIRANLAR VAR
Öte yandan MHP İl Başkanı İsa Yalçın ise acılı günler geçirmelerine rağmen hiçbir şey olmamış gibi kendilerine basın yoluyla saldıran milletvekilleri olduğunu belirtti. Bunların dışında AKP İl Başkanı Sayın Osman Zabun’un hem açıklama yaparak hem de kendilerine taziyede bulunduğunu hatırlatan Yalçın, “Bizi memnun etti. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Güzelliklerin içinde çirkinliklerin de bulunduğunu bildiren Yalçın, “Bugünün bizim ve ülke için ne kadar hassas olduğunu düşünmeden geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir açıklamaya cevap olsun diye yine iktidar partili olmanın gücünü kullanarak ileri geri konuşan maalesef milletvekillerimiz var” diye konuştu. 30 Mart seçimlerine siyasi çekişmelerle gidilmesinden yana olmadıklarını ifade eden Yalçın, şunları söyledi; “Benim önceki açıklamalarımı da eğer niyetleri üzüm yemekse iyi okumaları lazım. Biz bir değerlendirmeye karşı çok üzüldüğümüzü ifade eden bir açıklama yaptık. Yaptığımız açıklamada da ITKM’nin ne olduğunu, Türkiye’de maalesef toplanan vergilerin nerelere aktarıldığını, Isparta’da da yaşanan sıkıntıları ve bunların sorumlusunun biz olmadığımızı ifade etti. Kullandığımız üslup birilerini rahatsız etmiş olabilir ama söylediğimiz her şey doğru.

BİZİ TEHDİT EDEMEZLER
Sayın Recep Özel, açıklama yaparken bizi tehdit eder gibi bir takım dosyalardan bahsetmiştir. Biz operasyonlar düzenlenirken Allah’a sığındığımızı söylemiştik. Cenabı Allah’ın dualarıyla kurtuluruz demiştik. Ama büyük yolsuzluklarla ilgili iddialar varken kendilerine dokunulduğu zaman bunu hükümete karşı bir darbe olarak değerlendirip, konuyu başka yere çekmeye çalışarak, bizi tehdit edemezler. Ben bugüne kadar bir yere aday olmuş, bir yerlerde parayla yakalanan birisi değilim. MHP İl Başkanıyım. Benim yargılandığım konular da var. Ama kendileri de iyi bilmelidir ki bu herkesin başına gelecek bir şeydir. Yerel seçimler için bu konuları değil de Isparta’yı konuşsunlar.

OMURGASIZ İFADESİNİ YANLIŞ ANLADILAR
Bana ‘meydan okuyor’ diyorlar. Ben meydan okumuyorum. Çıktıkları yerlerde iktidar partili olmanın avantajını kullanarak konuşuyorlar. Sanki bir şey varmış gibi kamuoyunu yanıltıyorlar. Biz de gelin ne varsa birlikte konuşalım diyoruz. Biz milletimize güveniyoruz.

Omurgalı siyasetten kastım olanları yanlışsa yanlış, doğruysa doğru söylemeleridir. Yoksa herkes başka bir siyasi partilerde de görev yapabilir. Günün şartlarında bulunduğu yerden ayrılıp başka yerde de siyaset yapabilir. Omurgalı siyasetten kastımız kesinlikle bir siyasi partide başlar ve orada bitirirsiniz değildir. Bunu da yanlış değerlendirmesinler. AKP’de yanlış nereden gelirse gelsin yanlış, doğru nereden gelirse gelsin doğrudur anlayışı olmadığını söylemek için bu ifadeyi kullanmıştım.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.